Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Χριστόπουλος: "Πριν αρχίσει η δημοτική αρχή να μοιράζει λεφτά για υπερωρίες στην καθαριότητα όφειλε να εξασφαλίσει χρήματα για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας"

Κώστας Χριστόπουλος: "Πριν αρχίσει ...

Αναφορές και για το φράγμα Πείρου Παραπείρου απο τον επικεφαλής της «Νέας Πόλης»

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, έκανε σήμερα τα παρακάτω σχόλια σχετικά με τα θέματα: της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας σε 24ωρη βάση, και της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου:

Για την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των εργασιακών της καθαριότητας: Η καθαριότητα γίνεται και σήμερα σε 24ωρη βάρδια. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρόκειται για διαδικαστικό λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής (σ.σ. δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπηρεσίας καθαριότητας ως μια από αυτές που πρέπει να λειτουργούν όλο το 24ωρο), το οποίο πρέπει να διορθωθεί για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις υπερωρίες. Το ερώτημα είναι πως μπλέκονται τα οικονομικά στοιχεία στην εισήγηση. Θα έπρεπε να προηγηθεί αναμόρφωση προϋπολογισμού για να δικαιολογηθούν οι ώρες. Αναφέρεται ένα ποσό, περίπου ένα εκ. ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να αναγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014. Αν αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε ετήσια βάση, στο 2014 θα πρέπει να αντιστοιχεί το ¼ αυτού του ποσού για το τελευταίο τρίμηνο. Δεν φαίνεται πως θα ισολογιστεί αυτό το ποσό στον προϋπολογισμό του Δήμου και δεν διευκρινίζεται εάν αυτό σημαίνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών, αφού είναι γνωστό τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού καταβάλλονται από τους πολίτες αποκλειστικά για τους συγκεκριμένους σκοπούς. Ο κ. Πελετίδης έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τα τέλη καθαριότητας. Πως θα τα καταργήσει τα δημοτικά τέλη όταν αυξάνει τα τέλη καθαριότητας; Επίσης, πως θα κατανεμηθούν οι ώρες στο προσωπικό; Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν κάποιοι που ευνοούνταν από την κατανομή των ωρών και λάμβαναν μεγάλους μισθούς. Αυτό είχε λυθεί. Θα επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς; Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

Επίσης, πρέπει να διευκρινιστεί εάν θα αυξηθούν τα κόστη σε καύσιμα, αναλώσιμα κ.ο.κ.

Πιστεύουμε ότι, πριν αρχίσει η δημοτική αρχή να μοιράζει λεφτά για υπερωρίες, όφειλε να εξασφαλίσει χρήματα για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στους χώρους εργασίας του προσωπικού της καθαριότητας.

Παράλληλα, οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, και να φροντίσει για το τακτικό πλύσιμο των απορριμματοφόρων και των κάδων, που είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

 

Για το νερό του φράγματος Πείρου – Παραπείρου: Βλέπουμε τη δημοτική αρχή να υιοθετεί μια θέση που λέει ότι: Το φράγμα δεν είναι δικό μας, είναι του κράτους. Αυτή είναι η εύκολη λύση. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε καθόλου; Δεν θέλουμε να έχουμε ευθύνες για το φράγμα; Μήπως είναι ευκολότερο να πουληθεί εάν δεν συμμετέχουμε εμείς; Μήπως η συμμετοχή του κράτους στο φορέα διαχείρισης σε ποσοστό 100% αποτελέσει προάγγελο ιδιωτικοποίησης; Θα με ρωτήσετε: Είναι κακό αυτό; Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά θα επιτρέπει στον ιδιώτη να κλείνει την κάνουλα στο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό δεν θα το έκανε κανένας δημόσιος οργανισμός.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις