Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ένα απέραντο χάος επικρατεί στα Νοσοκομεία της περιοχής" - Τι είδε ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ

Πάτρα: "Ένα απέραντο χάος επικρατεί...

Περιοδεία κλιμακίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής αναφέρονται στα εξής:

"Την Δευτέρα, την Τρίτη και Σήμερα -15,16 και 17 Σεπτέμβρη- στα πλαίσια των Πανελλαδικών εξορμήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, σχετικά κλιμάκια στα οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΔΕΔΥ, περιόδευσαν σ΄ όλες τις Υγειονομικές μονάδες των περιοχών ευθύνης της 6ης Υ.Πε.

Η κατάσταση που αντικρίσαμε σε  όλες σχεδόν τις Νοσοκομειακές μονάδες απερίγραπτη. Ένα απέραντο χάος, από την υποχρηματοδότηση τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τις παρεμβάσεις και τα μεγάλα και πολλά εμπόδια στην λειτουργία τους από την 6η Υ.Πε και γενικά μια εντονότατη και εμφανή εγκατάλειψη.

Ακόμη και Νοσοκομεία που άλλοτε ήσαν σε καλή κατάσταση, σήμερα βιώνουν τραγικές καταστάσεις, χαρακτηριστική περίπτωση το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, που από πλεονασματικό και χωρίς προβλήματα έχει φθάσει μέσα σε 4 μόνον μήνες να είναι υπερχρεωμένο και με τεράστια προβλήματα όπως αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Οι καταστάσεις τραγικές σε όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία, όπως τις έχουν περιγράψει κατά καιρούς και τα μέσα μαζικής ενημέρώσης, με τα γνωστά σε όλους μας δημοσιεύματα για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου κλπ άλλα, καταστάσεις για τις οποίες μόνον ο Κος Κατσίβελλας ένοιωθε υπερήφανος, όπως δήλωνε αποχωρώντας από την θέση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, με τις θορυβώδεις του αναφορές, όπως τον θόρυβο που κάνουν οι άδειοι τενεκέδες όταν πετιούνται στις πέτρες.

Ο απερχόμενος διοικητής τότε παρασυρόμενος από το μένος και την εμπάθεια του, είπε πολλά στην σχετική αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από τους Εργαζομένους σε αυτό τόσο για την ανάπτυξη του όσο και για την λειτουργία του, ακόμη και για δημιουργία προβλημάτων, δεν μας μίλησε όμως καθόλου για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε, που έχουν κι΄ αυτά τα ίδια ίσως και μεγαλύτερα, πιθανά  και περισσότερα προβλήματα από εμάς. Δεν μας είπε ποίοι τα δημιούργησαν εκεί;μήπως οι εκεί Συνδικαλιστές; μήπως ο Πετρόπουλος; ποίοι;

Μήπως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου, Μεσολογγίου, Καλαβρύτων, Πρέβεζας, Ανδρίτσαινας, Αμαλιάδος, Κυπαρισσίας των μισών σχεδόν της 6ης ΥΠΕ έφταιγε το Σωματείο Εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα, ποιος ήταν ο σχεδιασμός του Διοικητή της ΥΠΕ για την στελέχωση σε προσωπικό και τι διεκδίκησε από το υπουργείο;

Μήπως για το ότι μεταφέρονται τα αίματα και η αιμοδοσία στην Κυπαρισσία σε αγροτικό αυτοκίνητο, φταίει ο Πρόεδρος του Σωματείου του Αγ. Ανδρέα και που είναι η ανάλογη ΕΔΕ για το εκεί σχετικό πρόβλημα και παρεμφερές πρόβλημα για την αντίστοιχη φωτογράφηση;

Μήπως για τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις σε προνομιακές θέσεις ευθύνεται το Σωματείο εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα; (πόσους άραγε νοσηλευτές μετακίνησε από άλλα νοσοκομεία προς το Καραμανδάνειο; Γιατί μετακινήθηκε ο οδηγός του ΕΚΑΒ από τα Καλάβρυτα, πόσοι μετακινήθηκαν από τον Ν.Ν.Θώρακος προς το Καραμανδάνειο, κλπ.
Μήπως ο ίδιος που  απέδρασε από την θέση του Υπεάρχη για να μετακινηθεί στην Αυτοδιοίκηση, όπου δεν είχε τη λεβεντιά και την ευαισθησία να κάνει το αυτονόητο, να παραιτηθεί εγκαίρως και να διευκολύνει το σύστημα που ακόμη παραμένει ακέφαλο, αλλά αντίθετα παρέμεινε στην θέση του Διοικητή μέχρι την τελευταία ημέρα, ενώ τα προβλήματα της 6ης Υπε έτρεχαν, τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για την πρωτοβάθμια φροντίδα (πόσο απουσίαζε σε προεκλογικό αγώνα ένα, δύο περισσότερους μήνες;).

Ποιοί διοικούσαν την ΥΠΕ εκείνο το διάστημα, ένας, δύο, τρείς ή μήπως τέσσερις άλλοι εκτός αυτού;

Για αυτά θα απολογηθεί ο κος Κατσίβελας και οι αγαπητοί συνεργάτες του;

Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλης απορρύθμισης των 31 Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ από την στιγμή της δημιουργίας της και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τόσο της ελλιπούς χρηματοδότησης, όσο της αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν  αυτό που είχαν.

Η υπεροψία, η αλαζονεία, έλλειψη επικοινωνίας με τα Νοσοκομεία οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Αλήθεια πόσες φορές επισκέφθηκε στην θητεία του τα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ ο κος Κατσίβελλας και οι συνεργάτες του. Αλήθεια πόσο άγονη περιοχή είναι οι Γαργαλιάνοι για να τοποθετούνται στις άγονες περιοχές για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

Μπορεί να μας πει ο Κος Κατσίβελλας πόσα χρήματα δόθηκαν από το ΕΣΠΑ για τα Νοσοκομεία της περιοχής της Μεσσηνίας περιοχής που πολιτεύεται τόσο σαν βουλευτής όσο και σαν Δήμαρχος.

Βέβαια για να μην θεωρηθούμε ισοπεδωτικοί, να αναφέρουμε ότι σ΄ αυτές μας τις περιοδείες συναντήσαμε και ανθρώπους, ευχάριστους, αισιόδοξους και ανακουφισμένους. Ηταν οι Διοικητές και τα Δ.Σ των Νοσοκομείων, οι άνθρωποι που ηρέμησαν από τις πολυάριθμες παρεμβάσεις και  τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε επάνω τους, ο ανήκων στο παρελθόν πλέον Κατσίβελλας και η παραδιοίκηση που είχε στήσει στην 6η Υ.πε, δυσκολεύοντας το έργο τους . Ακόμη και ο ¨υπερδιοικητής¨ όλων ό Νομικός Σύμβουλος, με τις παρεμβάσεις του, όπως την πρόσφατη στα Γιάννενα, όπου παρέβηκε στον εκεί Διοικητή για να τιμωρηθούν  κατά την προσφιλή του τάση και πάλι και εκεί εργαζόμενοι.

Δοθείσης της ευκαιρίας ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της διοίκησης των προαναφερόμενων, που καταμαρτυρούν κάποια από τα προαναφερόμενα.
Μήπως λοιπόν από τις πρώτες ενέργειες τους δεν ήταν η απαγόρευση στους Διοικητές των Νοσοκομείων να αναθέσουν καθήκοντα προϊσταμένων στα τμήματα αφήνοντας τα ακέφαλα και μάλιστα αναδρομικά, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος τοποθετούσε ως μη όφειλε από το Νόμο όποιον προϊστάμενο ήθελε, παρακάμπτοντας τους διοικητές, τα ΔΣ, τους αρμόδιους εισηγητές, θυμίζοντας εποχές μαύρες για την Δημοκρατία στη χώρα μας, ενέργειες που καταδίκασε η ΑΔΕΔΥ.

Μήπως ο ίδιος δεν απαγόρευσε με έγγραφο του προς τους Διοικητές την χορήγηση συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον Τύπο, θυμίζοντας πάλι εποχές μαύρες, τότε που τα έσκιαζε όλα η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Κε Κατσίβελλα η Δημοκρατική Αχαΐα και η 6ηΥΠΕ γενικά θα σας θυμάται για το έργο το οποίο δεν επιτελέσατε και δυστυχώς θα σας θυμάται αρνητικά."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις