Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το DNA αποκάλυψε το μυστικό του «Τζακ του αντεροβγάλτη»

Το DNA αποκάλυψε το μυστικό του «Τζακ το...

Αποκάλυψη, 126 χρόνια μετά

Ένα από τα μεγαλύτερα ίσως μυστήρια της εγκληματολογίας, αυτό της αποκάλυψης του ονόματος του δράστη που έγινε γνωστός ως «Τζακ ο αντεροβγάλτης» κατάφεραν να λύσουν 126 χρόνια μετά οι επιστήμονες με τη μέθοδο του DNA.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα ο «Τζακ ο αντεροβγάλτης» ήταν ένας πολωνός κομμωτής με το όνομα Άαρον Κοσμίνσκι. Αυτό έδειξαν νεότερες έρευνες DNA αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης», ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο του 1888.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, δεν ήταν άγνωστο στις Αρχές. Ζούσε στο Γουάιτσάπελ του ανατολικού Λονδίνου την περίοδο των δολοφονιών και οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ύποπτο. Όπως έγινε γνωστό ο Κοσμίνσκι είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία και πέθανε σε άσυλο το 1919.

Το τέλος σε αυτή την ιστορία δόθηκε χάρη σε μια εσάρπα θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, την οποία αγόρασε σε δημοπρασία ο βρετανός επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς. Ο ίδιος ζήτησε από ομάδα ειδικών να αναλύσουν τους λεκέδες αίματος που υπήρχαν πάνω σε αυτήν, προκειμένου καταρχήν να επιβεβαιωθεί ότι όντως ήταν η εσάρπα που κρατούσε το θύμα: η νεαρή Κάθριν Έντοους.

Πράγματι το τεστ DNA που έγινε με τη συνδρομή απογόνων της άτυχης γυναίκας επιβεβαίωσε ότι η εσάρπα ήταν γνήσια. Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη συνέχεια στον γενετιστή Τζάρι Λούχελάινεν, ο οποίος συνεργάζεται με την Αστυνομία σε δύσκολες υποθέσεις ταυτοποίησης δραστών.

Πάνω στην ίδια εσάρπα φαίνεται ότι υπήρχαν και ίχνη σπέρματος. Ήταν το μοιραίο λάθος του δράστη. Βεβαίως, χρειάστηκαν έρευνες πολλών ετών για να καταφέρουν οι ειδικοί να απομονώσουν ορισμένα επιθηλιακά κύτταρα και να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Σε αυτό συνέδραμε και συγγενής του πολωνού κομμωτή, που έδωσε δείγμα DNA.Oι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πέτυχαν να ταυτοποιήσουν σε ποσοστό 100% τα δύο δείγματα με το DNA των απογόνων θύτη και θύματος.

Όπως είναι γνωστό ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» έδρασε στο ανατολικό Λονδίνο το 1888, σκοτώνοντας με πρωτοφανή αγριότητα πέντε πόρνες. Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που θεωρήθηκαν ύποπτοι χωρίς ποτέ να αποδειχθεί το παραμικρό. Μεταξύ των προσώπων που κατά καιρούς «φωτογραφήθηκαν» ήταν ένας εγγονός της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και ο πρωθυπουργός Ουίλιαμ Γκλάντστόουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις