Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Τσίπρας δεν πάει στη διαδήλωση της ΔΕΘ για να μιλήσει στην ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

O Τσίπρας δεν πάει στη διαδήλωση της ΔΕΘ...

"Μουρμούρα" από την εσωκομματική αντιπολίτευση

«Αρωμα» Ευρώπης θα έχει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες μέρες, καθώς αναχωρεί αύριο για το «Φόρουμ του Κόμο», έπειτα από την πρόσκληση που του απηύθυνε το ιταλικό ίδρυμα European House – Ambrosetti.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα δώσει το παρών στο καθιερωμένο ραντεβού του με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς το Σάββατο θα απευθύνει ομιλία με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη».

Αριστερή μουρμούρα για την ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Το συγκεκριμένο ταξίδι, ωστόσο, έφερε νέες γκρίνιες εντός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, από όπου εκφράζεται η άποψη ότι «δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί στη διαδήλωση στη ΔΕΘ για να βρεθεί πίσω από κλειστές πόρτες στη «Βίλα ντ ΄Εστε».

Η μουρμούρα, μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ», πήρε διαστάσεις, όταν στελέχη της Κουμουνδούρου αντιλήφθηκαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί σε κάποια ανοιχτή εκδήλωση, αλλά σε ένα κλειστό φόρουμ στα πρότυπα της περιβόητης λέσχης Μπίλντερμπεργκ για την οποία έχουν ακουστεί τα μύρια όσα.

Την έντονη αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας εξέφρασε ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας ο Στάθης Λεουτσάκος, οποίος σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να μην πηγαίνει στη ΔΕΘ για να βρεθεί σε αυτό το κλειστό φόρουμ.

Μάλιστα, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος δεν έκρυψε την ενόχλησή της από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βρίσκονται ονόματα όπως οι Μπαρόζο, Μόντι, Αλμούνια, Ασμουσεν, Τρισέ, δηλαδή «όλο το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο» όπως αναφέρουν από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Δεν απάντησε ο Τσίπρας -Τιμητική πρόσκληση λέει η Κουμουνδούρου

Μόλις ο πρόεδρος του κόμματος μπήκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας και πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί τόνισε ότι θα απαντήσει στο τέλος της συνάντησης, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε.

Από την πλευρά της, πάντως, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι η πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα είναι τιμητική και «δείχνει την αποδοχή και το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενα συνέδριο σαράντα ετών στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Το εν λόγω φόρουμ έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ' Εστε», το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί μαζί με «βαριά» ονόματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής σκηνής.

Στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Γερμανός υπουργός Γιεργκ Ασμουσεν, και οι Επίτροποι Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Ακόμη, θα επισημάνει το τρίπτυχο: τερματισμός λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο μιας ευρωπαικής διάσκεψης για το χρέος (κατά το πρότυποτου Λονδίνου το 1953), καθώς και ένα ευρωπαικό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις