Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΠΑΣΟΚ: Σε μια κοινωνία 500.000 πολιτών βρίσκει μόνο δύο ικανούς για Δήμο και Περιφέρεια!

ΠΑΣΟΚ: Σε μια κοινωνία 500.000 πολιτών β...
Νασόπουλος Νάσος

Όταν το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Γιώργου λειτουργεί με τους μεθόδους του χθες

Ο Κατσικόπουλος, θέλει να πάει στην Περιφέρεια, έχει κάνει μια δουλειά 500 σελίδων για το τι θα κάνει αν βγει Περιφερειάρχης και επιπλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα εκλεγεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Όμως το ΠΑΣΟΚ, προσανατολίζεται να μην τον βάλει επειδή τον θέλει για υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων.

Ο Κατσιφάρας στις τελευταίες εκλογές είχε εκλεγεί πρώτος βουλευτής, παίρνοντας 35.000 σταυρούς, θέλει να μείνει βουλευτής και η παρουσία του στην Βουλή και στην Κυβέρνηση προσφέρει στην Αχαΐα μια ισχυρή εκπροσώπηση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως το ΠΑΣΟΚ τον «μετατάσσει πολιτικά» για να λύσει το πρόβλημα που έχει στο Δήμο Πατρέων ή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Πάμε τώρα σε κάποιες διαπιστώσεις:

Διαπίστωση πρώτη: μόνον δύο ικανοί άνθρωποι υπάρχουν κατά το ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Ο νέος, διευρυμένος Δήμος Πατρέων έχει περίπου 120.000 πολίτες που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εκ των οποίων περισσότεροι από 60.000 είναι ΠΑΣΟΚ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει περίπου 500.000 εκλογείς, εκ των οποίων περισσότεροι από 250.000 είναι ΠΑΣΟΚ.

Από τους 120.000 ανθρώπους της Πάτρας, εκ των οποίων οι μισοί είναι ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα δεν βρίσκει έναν κατάλληλο για Δήμαρχο Πατρέων και προσανατολίζεται να «μετατάξει» τον Νομάρχη Αχαΐας ή τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Περιφέρεια, όπου οι πολίτες είναι υπερτριπλάσιοι.

Είναι σαφέστατη η εκτίμηση που τρέφει στα στελέχη, τα μέλη του και εν γένει στο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό το ΠΑΣΟΚ: μας θεωρεί όλους ακατάλληλους για δημόσια αξιώματα. Από αυτούς τους 500.000 ανθρώπους μόνον δύο είναι κατάλληλοι και ικανοί: ο Κατσιφάρας και ο Κατσικόπουλος.

Μια πρώτη αντίδραση θα ήταν «ευχαριστούμε για την εκτίμηση και ανταποδίδουμε». Και να περιμένουμε την ώρα της κάλπης για να…ανταποδώσουμε.

 

Διαπίστωση δεύτερη: μόνον το εκλογικό αποτέλεσμα έχει σημασία για τις κομματικές ηγεσίες. Ο τόπος ας πάει να κουρεύεται…

Μέρες τώρα κρατάει η σεναριολογία για το ποιους θα κατεβάσει υποψήφιους στην Περιφέρεια και το Δήμο Πατρέων, το ΠΑΣΟΚ. Με ποιο κριτήριο τους αναζητά; Ανατρέχοντας στις δημοσκοπήσεις για να δει ποιοι είναι πιο επώνυμοι και ποιοι κερδίζουν τις εκλογές. Κανείς δεν ρωτάει ποιες είναι οι προτάσεις τους για την περιοχή, τι ονειρεύονται να κάνουν αν εκλεγούν στα αξιώματα για τα οποία προορίζονται.

Ο Κατσικόπουλος πριν τρεις μήνες έστειλε στο ΠΑΣΟΚ και στον Πρωθυπουργό μια εργασία 500 σελίδων στην οποία περιγράφει τι θέλει να κάνει στην Περιφέρεια αν βγει Περιφερειάρχης (από τους ελάχιστους που φρόντισαν να αιτιολογήσουν γιατί διεκδικούν ένα αξίωμα). Όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για τη θέση δεν έχουν στείλει ούτε μπιλιέτο, με έστω μια ιδέα. Ουδείς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συγκινείται από αυτό. Που καιρός για ανάγνωση του πονήματος του Κατσικόπουλου. Έχουν πέσει με τα μούτρα στην ανάγνωση των δημοσκοπήσεων, για να βρουν τον δημοφιλέστερο. (Η Πετρούλα είναι παιδιά πιο δημοφιλής και τώρα που «τελείωσε στο Star», ευκαιρία είναι να βάλει κάλπη…).

Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι το μόνο που απασχολεί τις κομματικές ηγεσίες είναι η νίκη το βράδυ των εκλογών. Από κει και πέρα ουδόλως τις απασχολεί αν αυτός που θα εκλεγεί επί τέσσερα χρόνια παριστάνει τον «καλοχαιρέτα» και από δουλειά για τον τόπο του, δεν κάνει ούτε θέλημα…

Νίκησαν το βράδυ των εκλογών; Ε, όλα τα’ άλλα, ας πάνε να κουρεύονται (αλήθεια, πόσες φορές το έχουμε δει αυτό το έργο με τους «φυτευτούς» δημοφιλείς υποψηφίους; Άραγε, δεν κουραστήκαμε να το βλέπουμε;).

 

Διαπίστωση τρίτη: αντιμετωπίζουν τα στελέχη τους σαν «επίστρατα πασπαρτού»

Ο Κατσικόπουλος έχει δηλώσει εξ αρχής ότι θέλει να πάει για Περιφερειάρχης. Αυτό του αρέσει, εκεί νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Κατσιφάρας έχει δηλώσει ότι θέλει να μείνει βουλευτής. Εκεί του αρέσει, εκεί νομίζει ότι μπορεί να είναι πιο χρήσιμος για την περιοχή.

Τι έχει αποδείξει η ίδια η ζωή; Ότι όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, συνήθως τα καταφέρνεις. Και το αντίθετο: όταν κάνεις κάτι με βαριά καρδιά, τότε συνήθως αποτυγχάνεις.

Αδιάφορες αφήνει τις κομματικές ηγεσίες, τι αρέσει και τι θέλουν τα στελέχη της. Λες και είναι «επίστρατα πασπαρτού» που κάνουν για όλες τις δουλειές χωρίς να έχουν δική τους βούληση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα προορίζει  για εκεί που την βολεύουν. Δεν έχουμε υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων; Βάλε τον Κατσικόπουλο ή τον Κατσιφάρα επειδή μπορεί να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα για να πανηγυρίσουμε το βράδυ των εκλογών και άσ’ τον μετά επί τέσσερα χρόνια να ασχολείται με κάτι που δεν θέλει. Και ο τόπος; Η πόλη, που χρειάζεται έναν άνθρωπο με όρεξη και πάθος για να την διοικήσει; Αδιάφορους τους αφήνει.

Τι έλεγαν παλιά στις κόρες τους για να τις παντρέψουν με συμπεθεριό; «Πάρ’ τον κι ας μην τον αγαπάς. Θα τον αγαπήσεις στην πορεία». Και δυστυχούσε η κόρη για μια ζωή γιατί έτσι βόλευε τους γονείς. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι κομματικές ηγεσίες τώρα. Με τη διαφορά ότι εκτός του Κατσιφάρα ή του Κατσικόπουλου που θα δυστυχήσουν αν πάνε κάπου που δεν θέλουν, θα δυστυχήσει μαζί τους και μια πόλη ολόκληρη. Αλλά είπαμε, ποιος νοιάζεται για την πόλη;

 

Διαπίστωση τελευταία: στο ίδιο έργο θεατές.

Αυτά που συμβαίνουν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι πρωτόγνωρα. Τα ίδια συμβαίνουν τριάντα χρόνια τώρα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν όλες οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όμως, πριν ένα χρόνο ο κόσμος ψήφισε το ΠΑΣΟΚ γιατί πίστεψε ότι ο Γιώργος θα τα αλλάξει όλα, όπως είχε υποσχεθεί. Ότι θα διαγράψει από την πολιτική ορολογία τον όρο «κομματική σκοπιμότητα», ότι θα προτάξει το συμφέρον του τόπου από το συμφέρον του κόμματος, ότι θα εμπιστευθεί τις τοπικές κοινωνίες, ότι θα αναδείξει νέα πρόσωπα. Όπως φαίνεται, θα χρειαστεί να περιμένουμε κι άλλο για να υλοποιηθούν όλα αυτά. Για την ώρα, μένουμε θεατές στο ίδιο έργο. Δυστυχώς…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις