Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τζουραμάνης: "Θα επανέλθουμε"

Ανδρέας Τζουραμάνης: "Θα επανέλθουμε"

Απολογισμός από την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα»

Σε  πέντε ημέρες από σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει τα ηνία της πόλης για τα επόμενα 5 χρόνια. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της για το καλό και την πρόοδο της πόλης μας. Στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που ορκίστηκε προχθές, η παράταξη μας «Πρωτοβουλία για την Πάτρα » δεν θα εκπροσωπείται αφού στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου δεν κατόρθωσε να επανεκλέξει την έδρα της. Προφανώς οι πολιτικές μας θέσεις και προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές και δεν έτυχαν, εκ νέου, της ψήφου των συνδημοτών μας. Οφείλουμε  να κοιτάξουμε τι έφταιξε, ποια ήταν τα λάθη μας και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Κοντολογίς θα πρέπει με γενναιότητα να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

 

Μια πορεία όμως που άρχισε το 2010 από μια ομάδα νέων ανθρώπων δεν μπορεί να ανακοπεί από μια ήττα αλλά υποχρεούται να συνεχίσει το δρόμο που χάραξε για μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση από κόμματα και παραγοντισμούς και την ανάδειξη νέων και άφθαρτων προσώπων στην πολιτική κομίζοντας μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα με ήθος, ανιδιοτέλεια, γνώση και αριστεία.

 

Απολογιστικά ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, προσπαθήσαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Επισκεφθήκαμε κάθε κοινότητα και γειτονιά της πόλης θέλοντας να ενημερωθούμε για τα προβλήματα τους. Δεχθήκαμε και ακούσαμε το πρόβλημα κάθε συμπολίτη μας και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στην επίλυση του. Μελετούσαμε ατελείωτες ώρες για να μάθουμε κάθε πτυχή των θεμάτων της πόλη, έτσι ώστε η ψήφος μας να είναι δίκαιη και ορθή.  Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ποτέ δεν  χαϊδέψαμε αυτιά κι όταν το Δημοτικό Συμβούλιο θύμιζε αρένα και εκτοξεύονταν ύβρεις, φωνασκίες , κατηγορίες κτλ. διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και τον πολιτικό πολιτισμό μας, που μας υπαγόρευε πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τίποτε άλλο. Κι αν με αυτή τη στάση μας πικράναμε άθελά μας  οποιοδήποτε συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο ή συμπολίτη μας ζητούμε ειλικρινά συγνώμη.

 

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όσους και όσες, με εμπιστεύτηκαν και συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια από την έναρξή της το 2010. Πρόκειται για νέους ανθρώπους με γνώση,  με όρεξη για δουλειά, με πολιτική σκέψη μα πάνω απ’ όλα με σπάνιο ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρα.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα είμαστε παρόντες και θα εκφράζουμε τις απόψεις μας για όλα τα ζητήματα της πόλης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τώρα, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, μας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσουμε ακόμα περισσότερο, να καλύψουμε τα κενά και τις αδυναμίες μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και πάλι να “ριχτούμε” στη μάχη της πολιτικής.

 

Για μένα προσωπικά η πολιτική προκύπτει αυθόρμητα ως πηγαία έκφραση του είναι μου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Από μικρό παιδί, δεν θυμάμαι τίποτε άλλο να με φλέγει περισσότερο μέσα μου από το να αλλάξω τον κόσμο! Θα επανέλθουμε…

 

 

Με τιμή

Ανδρέας Αχ. Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Επικεφαλής “Πρωτοβουλία για την Πάτρα”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις