Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΣΤΟΠ σε λεωφορείο με παράνομους μετανάστες - Συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί και ο οδηγός - Συνεχίζονται οι απόπειρες διαφυγής μέσω του λιμανιού

Πάτρα: ΣΤΟΠ σε λεωφορείο με παράνομους μ...

Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και ναρκωτικά

Ένας (01) 42χρονος διακινητής και δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν  χθες το απόγευμα στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε λεωφορείο με οδηγό τον 42χρονο, εντοπίστηκαν δεκαέξι (16) παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπροσθέτως στην κατοχή του 42χρονου, βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε κατεργασμένη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα, το ανωτέρω όχημα, το χρηματικό ποσό των 600,00 ευρώ και η ποσότητα κάνναβης.

Οι απόπειρες παράνομων μεταναστών και διακινητών να διαφύγουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας συνεχίζονται αν και με μειωμένη ένταση καθώς είναι πλέον πιο δύσκολη η διακίνηση μεταναστών μέσω ξηράς, γι αυτό και αναζητούνται πλέον θαλάσσιοι δρόμοι.

Ωστόσο οι έλεγχοι στην Πάτρα συνεχίζονται από Λιμενινό και Αστυνομία. Από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 23/6/2014 έως 3/8/2014 συνελήφθησαν επτά διακινητές (δύο ημεδαπές γυναίκες, δύο Σύριοι, δύο Λιβανέζοι και ένας Δανός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς ισάριθμων αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι τριάντα (30) αλλοδαποί, (υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Ιράν, Μαρόκου, Ερυθραίας Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Τουρκίας), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις