Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νταβλούρος: Η ασφαλιστική αυτονομία των ενστόλων και η... μπηχτή στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ

Νταβλούρος: Η ασφαλιστική αυτονομία των ...

Δήλωση του βουλευτή Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας

Την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα που δίνεται σε επικουρικά ταμεία ενστόλων να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και να εξαιρεθούν από το ΕΤΕΑ, εκφράζει ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νταβλούρος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Νταβλούρος αναφέρει: «Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλα μαζί με άλλους συναδέλφους μου, ώστε οι ένστολοι, και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, να διατηρήσουν την ασφαλιστική τους αυτονομία, την οποία και δικαιούνται, βάσει της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα επικουρικά τους ταμεία. Δηλώνω δε κατηγορηματικά, προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίζω να παλεύω με αμείωτη ένταση για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου όλων των συμπολιτών μας, με δεδομένο ότι πρέπει η κοινωνία μας να αρχίσει να παίρνει βαθιές ανάσες μετά από τις σκληρές θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί, τώρα που τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα και η πατρίδα μας στέκεται επιτέλους στα πόδια της.

Και τη στιγμή μάλιστα που η Αργεντινή, χώρα – πρότυπο για τον ΣΥΡΙΖΑ και παράδειγμα προς μίμηση για τον πρόεδρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, χρεοκοπεί για μια ακόμη φορά».

Το κείμενο της τροπολογίας

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία που κατέθεσαν 19 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Θανάσης Νταβλούρος, δίνεται η δυνατότητα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες να μετατρέψουν, εκτός από το ταμείο εφάπαξ, και το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης –ΝΠΙΔ. Με τη νέα προσθήκη ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των ενστόλων, να μείνει εκτός ΕΤΕΑ το ταμείο τους, το οποίο είναι εύρωστο, έχει 40 χρόνια ζωής και αποθεματικό 250 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, βάσει της τροπολογίας για το ασφαλιστικό των ενστόλων που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (19 βουλευτές της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, δίνεται στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

«Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (T.E.A.Π.Ι.Ε.Ν.) δύνανται, μέχρι 31-12-2014, μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, να μετατρέπονται αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α` 160), μη εφαρμοζομένων στην περίπτωση αυτή των ανωτέρω εδαφίων της παρούσας παραγράφου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις