Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Εναρκτήρια εκδήλωση για το πρόγραμμα καταπολέμησης ανυπόστατων φημών για τους μετανάστες

Πάτρα: Εναρκτήρια εκδήλωση για το πρόγρα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνδυάστηκε με την επίσκεψη των εκπρόσωπων του Συμβουλίου της Ευρώπης Gemma Pinyol και Daniel de Torres

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την αντιδημαρχία εθελοντισμού - Ένταξης Μεταναστών και την ΑΔΕΠ ,πραγματοποίησε  την Παρασκευή 13 Ιουνίου  στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό λιμάνι) την εναρκτήρια εκδήλωση για το πρόγραμμα C4I .

Η εναρκτήρια εκδήλωση συνδυάστηκε με την επίσκεψη των εκπρόσωπων του Συμβουλίου της Ευρώπης Gemma Pinyol και Daniel de Torres οι οποίοι και έκαναν την εισαγωγή  στο πρόγραμμα.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Πάτρα συνδυάστηκε με την πραγματοποίηση συναντήσεων  εκ μέρους τους, με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Κωστόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαϊας κ. Τσουρδά και τον υπεύθυνο της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή για θέματα αλλοδαπών κ. Μιχαλόπουλο.

Στο ίδιο πλαίσιο επαφών συναντήθηκαν με  με τους αντιδημάρχους, Παιδείας Ανδρέα Φίλια, Οικονομικών Παναγιώτη Βαφέα, Διοίκησης και Επικοινωνίας Χαράλαμπο Στανίτσα, Υγείας, Πρόνοιας Θεοχάρη Μασσαρά και Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη.

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., Μ.Κ.Ο., εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και εργαζόμενοι του Δήμου.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες άτομα και αναλύθηκαν οι κυρίως στόχοι και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην πόλη της Βαρκελώνης , για την καταπολέμηση των ανυπόστατων φημών σχετικά με τους μετανάστες, ενώ δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον τρόπο δράσης σε σχέση με το πρόγραμμα και λειτούργησαν ομάδες εργασίας.

Στην εναρκτήρια συνάντηση, εκτός από τους δύο εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, τοποθετήθηκαν και ανέλυσαν το σκεπτικό του Δήμου Πατρέων ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Κωστόπουλος, η αντιδήμαρχος εθελοντισμού και ένταξης μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη και τα μέλη της ομάδας υλοποίησης.

 

Υπενθυμίζεται, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα   καταπολέμησης ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες.

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα  «Επικοινωνία για την ένταξη – κοινωνική δικτύωση  για την διαφορετικότητα (C4I)» το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία  κοινωνικών δικτύων  και ενημέρωσης της κοινής γνώμης  για τη μετανάστευση και τη διαφορετικότητα, καταπολεμώντας αβάσιμες   διαδόσεις που υπονομεύουν τις στρατηγικές ενσωμάτωσης σε τοπικό επίπεδο.

 

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, , εκπαίδευση, στατιστικές έρευνες , δημιουργία διαδικτυακού τόπου, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της διαπολιτισμικής κοινωνίας και την κοινωνική συνοχή.

 

Η χρηματοδότηση του  προγράμματος  γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών  και σε αυτό μετέχουν 10 ευρωπαϊκές πόλεις μέσω των φορέων τους. Συντονιστής του έργου είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ  θα αξιοποιηθεί  το δίκτυο «Διαπολιτισμικές Πόλεις» , δεδομένου ότι εταίροι του έργου είναι πόλεις μέλη του Δικτύου.

 

Σε  ότι αφορά αμιγώς την πόλη της Πάτρας ,το έργο στοχεύει στην δραστηριοποίησή της στο δίκτυο « Διαπολιτισμικές Πόλεις» , με τον Πολιτισμικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων να παίρνει ενεργά μέρος ιδιαίτερα σε θέματα πολιτιστικών δράσεων και ευαισθητοποίησης της  διαπολιτισμικής κοινωνίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις