Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαράντα-εννέα ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από κατάρριψη μεταγωγικού στο Λουχάνσκ

Σαράντα-εννέα ουκρανοί στρατιώτες νεκροί...

Σαράντα-εννέα στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έχασαν τη ζωή τους όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε από ρωσόφιλους αντάρτες

Σαράντα-εννέα στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έχασαν τη ζωή τους όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε από ρωσόφιλους αντάρτες ενώ ετοιμαζόταν για προσγείωσε σε αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο εκπρόσωπος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλάντισλαβ Σελέζνοφ.

«Αυτές είναι οι πρώτες μας πληροφορίες. Οι λεπτομέρειες για τον αριθμό των επιβαινόντων ελέγχονται ακόμα», συμπλήρωσε.

«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», ανέφερε σε προγενέστερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως έχουν ανοίξει έρευνα για την κατάρριψη με βάση τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της χώρας.

«Δεν σχολιάζουμε αυτές τις αναφορές ακόμα», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass εκπρόσωπος της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», την οποία έχουν προκηρύξει οι αυτονομιστές.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο περιστατικό για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη της κρίσης στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Το Λουχάνσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη της μία εκ των δύο επαρχιών όπου οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές έχουν προκηρύξει την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο.

Το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ είναι ένα από τα λιγοστά σημεία της ανατολικής πόλης που δεν ελέγχεται από τους φιλορώσους μαχητές.

Η κατάρριψη έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το υπουργείο Άμυνας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των «νεκρών στρατιωτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις