Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Τάραξε τα νερά" το ρεπορτάζ του thebest.gr για τη διάτρητη περίφραξη του λιμανιού – Ενήμερη η Αθήνα – Τι αναφέρουν κύκλοι του ΟΛΠΑ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: "Τάραξε τα νερά" το ρεπ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τι δείχνει η αυτοψία του thebest.gr

10:27 Το thebest.gr επικοινώνησε και με τον ΟΛΠΑ με πηγές του Οργανισμού να αναφέρουν ότι η εξωτερική περίφραξη στο νέο λιμάνι δεν τοποθετήθηκε με τη λογική το λιμάνι να θυμίζει στρατόπεδο με σύρματα κ.α. αλλά για καλαισθησία.

Παράλληλα σημειώνουν ότι υπάρχει συνεργασία με τον εργολάβο (ΑΚΤΩΡΑ) να επισκευάζει κατά καιρούς τα κάγκελα που σπάνε ή στραβώνουν οι μετανάστες.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι ακριβώς μετά την περίφραξη ξεκινούν εργασίες για ποδηλατόδρομο και υποστηρίζουν θα ήταν αδόκιμο να βάλουν συρματοπλέγματα στην εξωτερική περίφραξη.

Τέλος τονίζουν ότι η εσωτερική περίφραξη (ISPS) που βρίσκεται στο εσωτερικό του λιμανιού της Πάτρας είναι εκείνη που αποτρέπει τους εισβολείς.

10:17 Το Αρχηγείο του Λιμενικού στην Αθήνα είναι εδώ και καιρό ενημερωμένο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περίφραξη του νέου λιμανιού της Πάτρας, θέμα που ανέδειξε σήμερα με επιτόπιο ρεπορτάζ το thebest.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κεντρικός Λιμενάρχης έχει κάνει αναλυτική αναφορά, που περιλαμβάνει ακόμα και φωτογραφίες, προς τα κεντρικά για την διάτρητη περίφραξη, με τους μετανάστες να «μπουκάρουν» πανεύκολα στους χώρους του λιμανιού.

Μάλιστα ο αγώνας που δίνουν οι τοπικές Λιμενικές Αρχές για να περιορίσουν την εισβολή είναι «τιτάνιος» με διπλές ζώνες περιπολιών από Ειδικές Δυνάμεις, ενώ Λιμενικοί «περιφρουρούν» ακόμα και τη θάλασσα καθώς δεν είναι λίγοι οι αλλοδαποί που επιχειρούν να μπουν σε κάποιο πλοίο κολυμπώντας. Η προσπάθεια αυτή μάλιστα έχει μειώσει στις 10 με 15 το μήνα τις επιστροφές αλλοδαπών από την Ιταλία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το νέο λιμάνι της Πάτρας διαθέτει και εσωτερική περίφραξη (ISPS) η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr. επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα και αποτελεί «εύκολο» θύμα για τους μετανάστες.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει συνεχείς συνεργασία και με την Αστυνομία η οποία απασχολεί δυνάμεις της για την φρούρηση του νέου λιμανιού στην Ακτή Δυμαίων.

7:30 Τι κι αν η… κυματιστή ολοκαίνουργια περίφραξη του λιμανιού της Πάτρας κόστισε στον ελληνικό λαό χιλιάδες ευρώ για να παρέχει ασφάλεια και να μην επιτρέπει στους μετανάστες να μπουκάρουν ανενόχλητοι μέσα; Τι κι αν ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό, χρόνια μετά την παράδοση του νέου λιμανιού;

Οι προδιαγραφές της είναι τόσο της «πλάκας» που όποιος το επιθυμεί την καταστρέφει πανεύκολα. Αυτό έκαναν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του thebest.gr, όσοι μετανάστες επιθυμούν να μπουν μέσα στον χώρο του λιμανιού και να κρυφτούν σε κάποια νταλίκα με προορισμό την Ιταλία.

Μάλιστα χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η κάμερα του thebest.gr κατέγραψε δύο ομάδες μεταναστών, που στην κυριολεξία κάτω από τη μύτη των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων που βρίσκονταν λίγο πιο πέρα, κατάφεραν να τρυπώσουν με χαρακτηριστική ευκολία.

Και αυτό γιατί είχαν φροντίσει νωρίτερα, σε ολόκληρο το μήκος της περίφραξης, επί της Ακτής Δυμαίων, να αφαιρέσουν ή να στραβώσουν όσο χρειάζεται τα σίδερα της περίφραξης.

Ήταν τόσο απλό κι όμως κανείς από όσους κατασκεύασαν τον φράχτη ή που πλήρωσαν για την κατασκευή του με τα χρήματα των Ελλήνων και των ξένων που χρησιμοποιούν το λιμάνι δεν είχαν φροντίσει ν’ αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Άρα λοιπόν αυτή την στιγμή τουλάχιστον το νέο λιμάνι της Πάτρας διαθέτει περίφραξη μόνο στους... τύπους αφού σε δεκάδες σημεία ο δρόμος πρόσβασης είναι… διάπλατα ανοικτός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις