Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Financial Times: "Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές"

Financial Times: "Θρίαμβος του ΣΥΡΙ...

"Η ριζοσπαστική Αριστερά της Ελλάδας θριάμβευσε επί του κυβερνώντος κόμματος"

Στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν φέρνει ανατροπή, αλλά και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, παρόλες τις δικαστικές εξελίξεις, εστιάζει ο διεθνής Τύπος στην πρώτη αντίδρασή του στα ελληνικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Εκτενή δημοσιεύματα υπάρχουν σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, σχετικα με τα αποτελέσματα των ελληνικών ευρωεκλογών, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται βέβαια στην επικράτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ανησυχία εκφράζεται ανοιχτά για τη συνεχή άνοδο της ακροδεξιάς και στη χώρα μας.

"Θρίαμβος", είναι ο χαρακτηρισμός που επέλεξαν οι Financial Times για να περιγράψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως "η ριζοσπαστική Αριστερά της Ελλάδας θριάμβευσε επί του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξέλιξη υπάρχει και με την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση, υποσκελίζοντας τον μικρό εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, το ΠΑΣΟΚ"

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, "η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων περιθωριακών κομμάτων διαμαρτυρίας αντανακλά την οργή των ψηφοφόρων για τα προγράμματα λιτότητας που ακολούθησαν της βοήθειας από την πλευρά της Τρόικα".

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, "το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ είναι ένα ορόσημο για το ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναμένεται να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι δύο εταίροι του συνασπισμού λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ".


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις