Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γάλα, ή …ξινόγαλο;

Γάλα, ή …ξινόγαλο;

Του Απόστολου Βουλδή Δημοσιογράφου

Αν εξαιρέσει κανείς τους επαγγελματίες του χώρου, τους διακινητές και τους εμπόρους, είναι βέβαιο πως ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτή την περιβόητη ιστορία του «φρέσκου γάλακτος» και της ημερομηνίας λήξεώς του.

Για το μόνο ίσως που δεν περιμέναμε δυσάρεστες εκπλήξεις από τους τροϊκανούς φίλους μας ήταν για το γαλατάκι των παιδιών μας. Βλέπεις θεωρούσαμε ιεροσυλία, έστω και απλή αναφορά σε παρεμβάσεις τέτοιου είδους.

Αλλωστε –αφελώς- σκεπτόμενοι απορούσαμε για την σκοπιμότητα που θα είχε ανάλογη πρωτοβουλία. Ποιο θα μπορούσε να είναι το κέρδος από ένα μπουκάλι γάλα; Εκτός από την έμπνευση που προσέφερε για κάποια απλοϊκά ποιηματάκια, δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε τίποτα άλλο , πέραν της θρεπτικής αξίας του για το μεγάλωμά μας (έστω και κρατώντας την μύτη για την κατάποσή του). Εξάλλου από μικροί μαθαίναμε πως η καλή μας αγελάδα βόσκει στην λιακάδα για να κατεβάσει γάλα…

Πότε δεν ενημερωθήκαμε για τα καρτέλ του προϊόντος. Τις πολυεθνικές του χώρου και τον διακαή πόθο τους να εισβάλλουν (χωρίς εισαγωγικά) στην εγχώρια αγορά. Βλέπετε το φρέσκο γάλα των 2-3 ημερών δεν μπορούσε ποτέ να φθάσει από το εξωτερικό και να μην έχει…ξινίσει.

Τώρα με την απαίτηση των αλλοδαπών φίλων μας νομοθετούμε ούτως ώστε να παραλαμβάνουμε το προϊόν με την ένδειξη «φρέσκο» αλλά με διάρκεια ζωής 10-11 ημερών.

Τι σημασία έχει εάν έχουν μηδενιστεί οι θρεπτικές του ουσίες. Αρκεί που αναίμακτα οι πολυεθνικές εταιρίες του χώρου θα μας έχουν καλημερίσει…

Να θεωρούμε άραγε την τροϊκα «γωνιακό μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα; Προβληματίζομαι, όταν μάλιστα το ακούω να το λέει υφυπουργός της κυβέρνησης (για την ιστορία το ξεστόμισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος). Ενώ ένας ακόμη απειλεί με παραίτηση.

Τελικά αυτοί οι τροϊκανοί φωστήρες ακόμη και το γάλα..ξινό μας το βγάζουν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις