Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Ψάχνουν για αντίπαλο του Δημαρά στην Πάτρα-Τι κάνει στους άλλους Δήμους

ΠΑΣΟΚ: Ψάχνουν για αντίπαλο του Δημαρά σ...
Νασόπουλος Νάσος

Τι γίνεται σε Αιγιάλεια, Καλάβρυτα και στους Δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαϊας

Εβδομήντα υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ετοιμάζεται να ανκοινώσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ώρες. Ανάμεσά τους δεν βρίσκεται κανείς από την Αχαϊα, ενώ πιθανότατα θα ανακοινωθεί η στήριξη στον νυν Δήμαρχο Αγρινίου κ. Μοσχολιό.

Στην Πάτρα

Ο Νομός Αχαϊας αποτελεί μεγάλο αγκάθι για το κυβερνών κόμμα λόγω της έκβασης που έχει λάβει η κατάσταση στο Δήμο Πατρέων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κερδίζει έδαφος το σενάριο, το Δήμο να διεκδικήσει ο βουλευτής και Υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες διεξάγεται δημοσκόπηση που δίνει βάρος στο ερώτημα "αν τη δεύτερη Κυριακή ήσαν υποψήφιοι οι κ. Κατσιφάρας και Δημαράς, ποιον θα ψηφίζατε;". Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ μελετώντας τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο της ΝΔ θεωρεί πολύ πιθανόν ότι ο κ. Δημαράς θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο και γι αυτό αναζητά στέλεχος που θα μπορέσει να τον ανταγωνιστεί νικηφόρα, καθώς στα περισσότερα "δίδυμα" που έχουν μετρηθεί έως τώρα ο κ. Δημαράς φαίνεται να κερδίζει και μάλιστα με άνεση. Δεδομένου του έντονου προβληματισμού που αναπτύσσεται είναι πολύ πιθανόν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων που θα τύχει της υποστήριξής του να ανακοινωθεί από το ΠΑΣΟΚ τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου

Στην Περιφέρεια

Έως τότε δεν προβλέπεται να ανακοινωθεί και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, καθώς παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Κατσικόπουλος που εμφανίζεται ως φαβορί για την Περιφέρεια να κληθεί να δώσει τη μάχη ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων. Σε αυτή την περίπτωση για την Περιφέραια θα επιστρατευθεί ο Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ δεν έχουν μηδενιστεί οι ελπίδες και για τον νυν Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο. Στη στήριξη του κ. Σώκου έχουν προστρέξει οι εκπρόσωποι των Αράβων που επενδύουν στον Αστακό και έχουν βρει στο πρόσωπο του νυν Νομάρχη έναν καλό συνεργάτη. Δεδομένου ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, η κυβέρνηση, προεξάρχοντος του Υπουργού κ. Παμπούκη δίνει ιδιαίτερη σημασία θεωρώντας την πρόκριμα για επενδύσεις Αράβων στην Ελλάδα, η συμπάθει των επενδυτών του Αστακού δεν περνά απαρατήρητη.

Στην Αιγιάλεια

Εδώ το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται σοβαρά να μην δώσει χρίσμα, ή να εκδηλώσει τη συμπάθειά του στον Δημήτρη Καλογερόπουλο αν οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Περπής και Μαρία Τσουκαλά προχωρήσουν στη στήριξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Όπως αναφέρουμε και σε άλλο σημερινό ρεπορτάζ μας (Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τα "παιχνίδια" στελεχών του στην Αιγιάλεια), στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα διαβάζοντας χθες από το thebest.gr το ενδεχόμενο αυτό, εξέφρασαν οργή και πλήρη αντίθεση με κάθε κίνηση που κατατείνει στην υποστήριξη υποψηφίου προερχόμενου από τη ΝΔ.

Στο Δήμο Ερυμάνθου

Εδώ είναι μάλλον ειλημμένη η απόφαση να μην δοθεί χρίσμα. "Όποιος κι αν εκλεγεί ΠΑΣΟΚ θα είναι" λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ίσως και εντός της εβδομάδος να ανακοινώσουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα εμπλακεί το κόμμα, αλλά θα αφήσει ελεύθερη την τοπική κοινωνία να αποφασίσει. Πάντως μετά την υποστήριξη που εξασφάλισε τόσο από την κοινότητα Λεοντίου, όσο και από την κοινότητα Καλεντζίου ο Θάνος Καρπής δείχνει να αποκτά προβάδισμα έναντι των υπολοίπων φερομένων ως υποψηφίων Δημάρχων.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας

Η απόφαση του Δημάρχου Ωλενίας να αποσυρθεί από την κούρσα του χρίσματος, διευκολύνει την κατάσταση καθώς ο Δήμαρχος Μόβρης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είνια μια ισχυρή υποψηφιότητα. Εδώ το ΠΑΣΟΚ ή δεν θα δώσει χρίσμα ή θα εκδηλώσει την υποστήριξή του στον κ. Παναγιωτόπουλο.

Στο Δήμο Καλαβρύτων

Εδώ ο σημερινός Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, φαίνεται να έχει εύκολο έργο σχετικά με την υποψηφιότητά του και απομένουν οι συνεννοήσεις με το τοπικό ΠΑΣΟΚ για το αν η απόδοση χρίσματος θα διευκολύνει την προεκλογική του προσπάθεια, ή και σε αυτή την περίπτωση το κυβερνών κόμμα θα εμφανιστεί να εμπιστεύεται την κρίση της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις