Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ψάχνουν τους αιμοδότες με το… "τουφέκι" - Τεράστιες οι ελλείψεις σε αίμα στα νοσοκομεία - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των εργαζομένων για να σώσουν ζωές

Πάτρα: Ψάχνουν  τους αιμοδότες με το…  &...

Με τεράστιο κόπο των εργαζομένων καλύπτονται οι ανάγκες

Τεράστιο αγώνα κάνουν καθημερινά οι υπεύθυνοι των τμημάτων αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της Πάτρας για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν από τους χρόνια πάσχοντες και τα έκτακτα περιστατικά που εισέρχονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι ψάχνουν αιμοδότες με το… τουφέκι αφού η εθελοντική προσφορά συνεχίζει να είναι περιορισμένη σε σχέση με τις μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη νοσηλεία των συνανθρώπων μας. Υπάρχουν μέρες που στην κυριολεξία δεν υπάρχει ούτε σταγόνα αίματος για τις μεταγγίσεις με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές ν’ αναζητούν λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr δεν είναι λίγες οι φορές που δίνουν αίμα οι ίδιοι, εάν βέβαια μπορούν, ενώ, εάν δεν είναι ούτε αυτό εφικτό παίρνουν τηλέφωνα, ακόμα και αργά το απόγευμα σε εθελοντές προκειμένου να σπεύσουν στο κέντρο αιμοδοσίας τους Αγίου Ανδρέα.

Όπως όμως γίνεται αντιληπτό η όλη ιστορία κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή καθώς δεν είναι πάντα βέβαιο ότι κάποια από αυτές τις λύσεις μπορεί να αποδώσει.

Κατά συνέπεια έχουν υπάρξει φορές που υποχρεώνονται να κάνουν αλλαγές σε προγραμματισμένες μεταγγίσει αναβάλλοντάς τες στην περίπτωση που η κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει.

Νοσηλευτές και γιατροί κάνουν έκκληση προς του Πατρινούς που μπορούν να δώσουν αίμα να το κάνουν σε μόνιμη βάση και όχι μόνο αν υπάρξει ανάγκη από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ή όταν κάποιο σοβαρό περιστατικό δει το φως της δημοσιότητας.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Ηλεία όπου έκκληση για αίμα σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ευαισθητοποιημένους πολίτες, απηύθυνε η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου. Τα ψυγεία και εκεί έχουν αδειάσει από αίματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης έκτακτων περιστατικών που απαιτούν μεγάλο αριθμό μονάδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις