Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θέρμο:- Στην πλευρά της Ευρυτανίας στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του Μάριο Κόλα και των άλλων δυο δραπετών

Θέρμο:- Στην πλευρά της Ευρυτανίας στρέφ...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Ποιοί είναι οι δυο νεκροί δραπέτες

09.58: Νέα δεδομένα σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Θέρμο, μετά την αιματηρή συμπλοκή που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Κόνισκα, με δυο από τους δραπέτης των φυλακών των Τρικάλων να πέφτουν νεκροί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agriniopress από τα ξημερώματα τελικά είχαν εντοπιστεί στην περιοχή δυο δραπέτες και όχι τέσσερις, γεγονός που σημαίνει πως οι Αλβανοί αποφάσισαν να χωριστούν και τελικά δυο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις στην Κόνισκα, ενώ είναι άγνωστο που έχουν πάει οι άλλοι τρεις και αν βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στους νεκρούς δεν είναι ο Μάριον Κόλα, αρχηγός της ομάδας και ο πλέον επικίνδυνος από τους δραπέτες.

07.30 Ο 36χρονος Μάριο Κόλα δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ίδιου και των δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται στον Προυσό Ευρυτανίας, όπου εκτιμάται ότι οι τρεις δραπέτες έχουν διαφύγει.

«Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να συλλάβουμε ή να εξουδετερώσουμε και τους υπολοίπους. Είναι στοίχημα για εμάς αυτή η επιχείρηση και ζήτημα τιμής για την Αστυνομία.» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ. στο agriniopress.gr , που από την αρχή της επιχείρησης, πριν από 15 μέρες, βρίσκεται στα βουνά των τριών γειτονικών νομών στο κατόπι των δραπετών των φυλακών των Τρικάλων.

01:28: Κεντρικό ρόλο στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας έχει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Πατρινός στην καταγωγή, Ανδρέας Αποστολόπουλος.

01:25: Κόσμος συγκεντρωμένος αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία στο Θέρμο. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν απεσταλμένοι του thebest.gr, στα γύρω χωριά επικρατεί φόβος. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και περιμένουν το αποτέλεσμα των αστυνομικών ερευνών.

01:19: Στις αστυνομικές έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και τέσσερις ομάδες των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που χτένιζαν το τελευταίο 24ωρο την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα των πέντε κρύβονταν τη μέρα μέσα σε στάνες και κινούνταν μόνο τη νύχτα.

01:07: Οι δραπέτες είχαν εντοπιστεί από το απόγευμα. Η επιχείρηση της Αστυνομίας σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η προσέγγιση να γίνει νύχτα όπου, λόγω των θερμικών καμερών, οι αστυνομικοί είχαν πλεονέκτημα.

00:49: Αποκλεισμένος αυτή την ώρα ο δρόμος που οδηγεί από το Θέρμο στην περιοχή Κόνιστα.

00:45: Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, όπως είχε εκτενώς αναφέρει το thebest.gr, οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει τις έρευνες τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αξιοποιώντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Στις 17 Ιουνίου, οι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων είχαν σκοτώσε έναν 37χρονο αστυνομικό της ασφάλειας Λειβαδιάς στο Δίστομο της Βοιωτίας. Οπως είχε αναφέρει συνάδελφος του θύματος, στο πρόσωπο του ενός εκ των δραστών που πυροβόλησε, αναγνώρισε τον έναν δραπέτη και συγκεκριμένα τον 36χρονο Μάριο Κόλα.

Ορισμένοι από τους δραπέτες είχαν εμπλακεί πριν λίγο καιρό σε άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μετά από ληστεία σε τράπεζα στα Ισθμια, με τραγική συνέπεια τον θάνατο μιας 25χρονης κοπέλας. Στη ληστεία αυτή είχε συμμετάσχει ο επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα, καθώς αναγνωρίστηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας.

00:41: Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαψεύδει ότι υπάρχει τραυματίας ανάμεσα στους καταζητούμενους. Ωστόσο οι πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το thebest.gr αναφέρουν ότι υπάρχει τραυματισμένος μεταξύ των δραπετών.

00:35: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Θέρμο. Αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί σε περιοχή με πυκνή βλάστηση. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι της περιοχής.

00:16 Αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ένας από τους δραπέτες είναι τραυματισμένος. Οι αρχές εστιάζουν αυτή την ώρα τις έρευνες τους μεταξύ Θέρμου και Κόνιστας.

00:11: Μία μεγάλη περιοχή στην Κόνιστα Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τους άλλους τρεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με νεότερες μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

23.40: Πληροφορίες, που επικαλείται το cityVoice.gr, αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ο 25χρονος Lika Edison, και ο 41χρονος MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ, ενώ πάνω τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

23.07: Ζωσμένος με χειροβομβίδες ήταν ο ένας από τους δύο νεκρούς Αλβανούς, όπως μεταδίδει το nafpaktianews.gr. Αντηλλάγησαν σφοδροί πυροβολισμοί ανάμεσα στους δραπέτες και τις διωκτικές αρχές. Έπεσαν και χειροβομβίδες.

To μοιραίο τους λάθος απ’ότι φαίνεται που οδήγησε στα ίχνη τους ήταν το κινητό τηλέφωνό τους που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν!

22.53: Ριπές πυροβόλων όπλων ακούγονται στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες, σύμφωνα με κατοίκους της Κόνισκας, όπως μεταδίδει το agriniopress.gr

Η συμπλοκή έγινε στην περιοχή όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πιθανώς προσέγγισαν τους κακοποιούς και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος.

Οι ριπές ακούγονταν καθαρά στο χωριό.» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή που απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό.

Να θυμίσουμε πως η μάχη μεταξύ δραπετών και αστυνομίας εξελίσσεται σε μια χαράδρα μεταξύ δασικών εκτάσεων, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι ή Σκάλα Κόνισκας.

22.34: Από χθες είχαν εντοπιστεί οι δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατόπιν ανταλλαγής πυρών στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δραπέτες ήταν μόνοι τους χωρίς τους άλλους τρεις που αναζητούνται ακόμη από την αστυνομία.

Χθες το βράδυ κρύφτηκαν μέσα στα πουρνάρια και περίμεναν απόψε να ξανανυχτώσει για να φύγουν από το σημείο. Όμως, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, τους είχαν εντοπίσει οι άνδρες των ΕΚΑΜ που συμμετέχουν στην επιχείρηση και τους είχαν στήσει ενέδρα.

Με το που ξεπρόβαλαν τους είπαν να παραδοθούν, όμως εκείνοι έβγαλαν τα όπλα με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ και οι αστυνομικοί και να τους τραυματίσουν θανάσιμα.

22.30: Η Αστυνομία, όπως πληροφορείται το thebest.gr έχει εντοπίσει και τους άλλους δραπέτες στην ευρύτερη περιοχή της Κόνισκας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις Αστυνομίας, οι καταζητούμενοι έχουν χωριστεί, ώστε να είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός τους.

22.18: Την είδηση για τον θάνατο των δυο καταζητούμενων επιβεβαιώνει και επίσημα η Αστυνομία.

22.13: Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην περιοχή Κόνιτσα Θέρμου Αιτωλοακαρνίας και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς οι κακοποιοί ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο Αλβανοί δραπέτες έπεσαν νεκροί.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι τρεις που διαφεύγουν.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ανάμεσα των νεκρών είναι ο Κόλα.

22.11: Δύο νεκροί δράστες είναι το αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Θέρμου για τη σύλληψη των επικίνδυνων αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, όπως μεταδίδει το newsbeast.gr.


Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων τριών δραπετών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οπλισμένοι με πιστόλια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις