Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πάτρα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της...

Με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  τη Δευτέρα 13-5-2013, τα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο συνεδριακό κέντρο της Αγοράς Αργύρη.  Την έκθεση συνδιοργάνωσε ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας , το Δήμο Πατρέων, τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.
Στην τελετή των εγκαινίων  κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παρασκευάς Φαντίδης, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Πατρέων, ο πρόεδρος του Φάρου, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Νίκος Κωστόπουλος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, π. Χρήστος Σερέτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πατρέων κ. Παναγιώτης Βαφέας, ο Αντιπρόεδρος  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Γιώργος Βιδάλης και πλήθος κόσμου.
Παρουσιάσθηκε σχετικό βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Ηλίας  Γκοτσόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ενώ ο Γιώργος Κακουλίδης απήγγειλε την επιστολή που έγγραψε ο μελλοθάνατος παππούς του στη φυλακή της Αμάσειας το 1923,  μια ημέρα πριν τον απαγχονισμό του.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από  την χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πατρών και την καθηγήτριά τους κ. Μαίρη Ελευθεριώτη.
Με την έκθεση αυτή, ξεκίνησε ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μια φιλότιμη προσπάθεια, που γίνεται για να  αναδειχθεί  ο πολιτισμός και η ζωή εκεί στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, όλα αυτά που χαθήκαν αλλά δεν λησμονηθήκαν. Είναι τα κομμάτια της ζωής που έμειναν εκεί και η καθημερινότητα μέσα από την οποία πηγάζει το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού, που κατάφερε αιώνες τώρα να τα διατηρήσει αναλλοίωτα, για να μπορέσει έτσι να μετατρέψει την πίκρα και τον πόνο του παρελθόντος, σε ελπίδα και χαρά για το παρόν και το μέλλον.
Η έκθεση συνεχίζεται  έως την Παρασκευή 17  Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι πρωί 9.00 – 13.00 και απόγευμα Τετάρτης 15 Μαΐου,  18.00 – 21.00.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  τη Δευτέρα 13-5-2013, τα εγκαίνια της έκθεσης για τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο συνεδριακό κέντρο της Αγοράς Αργύρη.

Την έκθεση συνδιοργάνωσε ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας , το Δήμο Πατρέων, τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Στην τελετή των εγκαινίων  κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παρασκευάς Φαντίδης, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Πατρέων, ο πρόεδρος του Φάρου, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Νίκος Κωστόπουλος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, π. Χρήστος Σερέτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πατρέων κ. Παναγιώτης Βαφέας, ο Αντιπρόεδρος  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Γιώργος Βιδάλης και πλήθος κόσμου.

Παρουσιάσθηκε σχετικό βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Ηλίας  Γκοτσόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ενώ ο Γιώργος Κακουλίδης απήγγειλε την επιστολή που έγγραψε ο μελλοθάνατος παππούς του στη φυλακή της Αμάσειας το 1923,  μια ημέρα πριν τον απαγχονισμό του.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από  την χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πατρών και την καθηγήτριά τους κ. Μαίρη Ελευθεριώτη.

Με την έκθεση αυτή, ξεκίνησε ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μια φιλότιμη προσπάθεια, που γίνεται για να  αναδειχθεί  ο πολιτισμός και η ζωή εκεί στις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, όλα αυτά που χαθήκαν αλλά δεν λησμονηθήκαν. Είναι τα κομμάτια της ζωής που έμειναν εκεί και η καθημερινότητα μέσα από την οποία πηγάζει το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού, που κατάφερε αιώνες τώρα να τα διατηρήσει αναλλοίωτα, για να μπορέσει έτσι να μετατρέψει την πίκρα και τον πόνο του παρελθόντος, σε ελπίδα και χαρά για το παρόν και το μέλλον.

Η έκθεση συνεχίζεται  έως την Παρασκευή 17  Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι πρωί 9.00 – 13.00 και απόγευμα Τετάρτης 15 Μαΐου,  18.00 – 21.00.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις