Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μείωση διδάκτρων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ζητούν οι φοιτητές

Μείωση διδάκτρων στο Ελληνικό Ανοικτό Πα...

Η βαθιά οικονομική κρίση έχει επηρεάσει 27.000 και πλέον ενεργούς φοιτητές

Με επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, οι φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ζητούν μεταξύ άλλων την δραστική μείωση των διδάκτρων του ΕΑΠ.

Το ερώτημα κατατέθηκε από την Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κα Ξουλίδου Τομεάρχη Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ. κατόπιν συνάντησης του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π. τόσο με τη κα Ξουλίδου, όσο και με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Καμμένο Πάνο.

Η βαθιά οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα τους 27.000 και πλέον ενεργούς φοιτητές του ΕΑΠ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-45 και μεγάλο μέρος αυτών έχει υποστεί δραστικές μειώσεις στις αποδοχές τους ή έχει μείνει πλέον χωρίς εργασία.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π., έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα συναντήσεων με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες με σκοπό την γνωστοποίηση, μεταξύ άλλων, αιτημάτων για αλλαγές στον κανονισμό του ΕΑΠ, την πιστοποίηση διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας των Προγραμμάτων Σπουδών και την δραστική  μείωση των διδάκτρων. Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κο Κυριαζή Α., τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας κο Μιχαλολιάκο Δ., καθώς και με τους  Αν. Υπουργό Ανάπτυξης κο Σταϊκούρα και με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Χαρακόπουλο Μ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π, προσπαθεί να πετύχει τη μείωση διδάκτρων μέσα από συνεχή ενημέρωση των παραγόντων της Πολιτείας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές αλλά & μέσα από τις επαφές που έχει με την Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις