Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ένας 30χρονος αλλοδαπός στο κρατητήριο και 18 προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο - Η ανακοίνωση της αστυνομίας-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Ένας 30χρονος αλλοδαπός στο κρατητ...

Έκρυθμη για αρκετές ώρες η κατάσταση

13.21: Ανακοινώνεται ότι, χθες (8-4-2013) και ώρα 22:00, στην Πάτρα, ομάδα είκοσι ατόμων περίπου, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες σε θαμώνες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται σε όμορο οικοδομικό τετράγωνο στη πλατεία Υψηλών Αλωνιών.

Η γενίκευση των επεισοδίων απετράπη με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Τα  άτομα, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά,  ξεπερνώντας τα 300, περιορίστηκαν στην οδό Γούναρη, όπου και παρέμειναν βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ενεργήθηκαν δεκαοχτώ προσαγωγές ατόμων και μια σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πλήρως, περίπου στις 03:00 ώρα σήμερα (09-4-2013), ενώ στο χώρο παρέμειναν έως το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Από τα επεισόδια δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ατόμου, ενώ έως τώρα έχουν δηλωθεί μικρές υλικές ζημιές σε τρία οχήματα.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

11.05: Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακισθεί.

09.15 Σε δεκαπέντε προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκρυθμης νύχτας. Πρόκειται για έναν 30χρονο. Από τον πετροπόλεμο μάλιστα προέκυψαν ζημιές σε δύο ,όπως έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, αυτοκίνητα. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη και τα χημικά και οι φωτιές έκαναν την ατμόσφαιρα στην Γούναρη και τη γύρω περιοχή, ιδιαίτερα αποπνικτική. Η Γούναρη δόθηκε στην κυκλοφορία στις 2.24 τα ξημερώματα.

Πρωταρχικός στόχος της αστυνομίας ήταν, όπως αναφέρεται, να μην υπάρξουν τραυματισμοί και φθορές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αν και οι ζημιές σε ΙΧ δεν έλειψαν.

 

06.55 Σε επιφυλακή παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις. Στα Ψηλαλώνια  μία διμοιρία ΜΑΤ , ενώ έξω από το υπό κατάληψη Μαραγκοπούλειο  "φρουρός" αντιεξουσιαστής. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν και άλλα άτομα. Τα "σημάδια" από όσα εκτυλίχθηκσαν χθες βράδυ στην περιοχή ήταν ορατά νωρίς το πρωί. Πολλές πέτρες διάσπαρτες στο δρόμο, σπασμένα μπουκάλια και καμμένοι κάδοι...

 

 

02.24: Έχουν γίνει 15 προσαγωγές στην Αστυνομία. Έξω από το Μαραγκοπούλειο παραμένουν περίπου 60 άτομα. Η Αστυνομία έχει μετακινηθεί στα Ψηλαλώνια. Δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η οδός Γούναρη.

01:03 Οι αντιεξουσιαστές αυτή την ώρα μετακινούν άλλους τέσσερις κάδους, μπροστά από το Μαραγκοπούλειο για να βάλουν φωτιά. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκεται στα σημεία Γούναρη και Χαραλάμπη, Χαραλάμπη και Καρατζά, Σισσίνη και Ψηλαλώνια.

Παρά την ώρα, ο κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος στη Γούναρη, ενώ στο κάτω μέρος των Ψηλαλωνίων βρίσκεται σταθμευμένο και όχημα της Πυρόσβεστικής.

00.30: Η Αστυνομία απομακρύνει αυτή την ώρα τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

00.06: Πληθαίνουν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Μαραγκοπούλειο αυτή την ώρα. Συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας από τους αστυνομικούς να αποχωρίσουν. Η οδός Γούναρη παραμένει κλειστή.

23.50: 60 με 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού βρίσκονται έξω από το Μαραγκοπούλειο και ζητούν από τους αστυνομικούς να αποχωρίσουν από το σημείο. Φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, της Χρυσής Αυγής και των δημοσιογράφων.

23.44: Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδόφραγμα με πέντε κάδους επί της Γούναρη στους οποίους έχουν βάλει φωτιά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

23.38: Η Αστυνομία δεν αφήνει τους διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το Παράρτημα να προσεγγίσουν το Μαραγκοπούλειο και τους έχει σταματήσει στη συμβολή Σισσίνης και Γούναρη. Στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ στην αστυνομική δύναμη, προστέθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ

23.34: Νέα ένταση αυτή την ώρα στα Ψηλαλώνια. Γούναρη και Σισσίνη πέφτουν δακρυγόνα.

23.30: Ομάδα 150 περίπου αντιεξουσιαστών ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου και κατευθύνεται προς  την οδό Γούναρη.

23.19: Οι αντιεξουσιαστές παραμένουν συγκεντρωμένοι στο Μαραγκοπούλειο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, των δημοσιογράφων και της Χρυσής Αυγής.

23.09: Κινητικότητα παρατηρείται αυτή την ώρα, έξω από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου. Αντιεξουσιαστές μετά τα επεισόδια στα Ψηλαλώνια έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται.

23.05: Φθορές σε ορισμένα ΙΧ από πέτρες παρκαρισμένα στην οδό Σισσίνη και τα Ψηλαλώνια. Κλειστή παραμένει η Γούναρη από την Ομόνοια μέχρι την Καραϊσκάκη.

22.58: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στο thebest.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε θαμώνες ψησταριάς στο πάνω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Αυτοί ανταπάντησαν και αστραπιαία τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Σισίνη και στους γύρω δρόμους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μικρότερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή νωρίτερα το μεσημέρι, χωρίς να λάβουν ιδιαίτερη έκταση.

22.51: Σχετική ηρεμία επικρατεί για την ώρα έξω από το Μαραγκοπούλειο και τη γύρω περιοχή των Ψηλαλωνίων. Οι αντιεξουσιαστές εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ακίνητο και φωνάζουν συνθήματα.

Πριν λίγο μια ομάδα των ΜΑΤ μετακινήθηκε στη διασταύρωση Καρατζά και Χαραλάμπη, ενώ πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή για να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τα αυτοκίνητά τους, που έχουν σταθμεύσει στους γύρω δρόμους, καθώς δεν μπορούν να τα πάρουν, αφού η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την Αστυνομία.

Κλειστή παραμένει η οδός Γούναρη με τα λεωφορεία της γραμμής να παραμένουν στο σημείο.

22.40: Περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας βρίσκονται επί της Γούναρη, στο ύψος της πλατείας Ομονοίας, ώστε προφανώς να αποτρέψουν ενδεχόμενη "έφοδο" των αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Γερμανού.

22.36: Τεταμένη παραμένει η κατάσταση έξω από την κατάληψη του Μαραγκοπουλείου στην οδό Γούναρη. Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται παρατεταγμένη έξω από το οίκημα, ενώ από μέσα οι αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Η οδός Γούναρη παραμένει κλειστεί, ενώ η ατμόσφαιρα αρχίζει και καθαρίζει από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί.

22.27: Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Γούναρη από το ύψος των Ψηλαλωνίων. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη ρίψη χημικών με τους αντιεξουσιαστές να έχουν συγκεντρωθεί στην κατάληψη του Μαραγκοπουλείου και τα μέλη της Χρυσής Αυγής να κατευθύνονται προς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

22.23: Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί η περιοχή των Ψηλαλωνίων αυτή την ώρα, καθώς οι αστυνομικοί με τη ρίψη δακρυγόνων επιχειρούν να απωθήσουν τους αναρχικούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγή, ενώ έχουν παραδοθεί στην πυρά κάδοι απορριμμάτων.

22.15: Πετροπόλεμος μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Στη συμβολή των οδών Σισίνη και Γούναρη έχουν συγκεντρωθεί οι δυο ομάδες, οι οποίες ανταλλάσουν... πέτρες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών!

Η Αστυνομία επενέβη πριν από λίγο και αυτή την ώρα πέφτουν δακρυγόνα, από διμοιρία των ΜΑΤ που κατέφτασε στο σημείο.

Νεώτερα σε λίγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις