Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Κτηνιατρικής "σαρώνουν" τα σημεία πώλησης κρέατος αναζητώντας ίχνη...αλόγου

Πάτρα: Κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Κτηνιατ...

Όπου πωλείται κρέας ή προιόν που περιέχει κρέας

Καλιμάκι του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας "σαρώνουν" την αγορά της Πάτρας και της περιφέρειας με στόχο να διενεργήσουν ελέγχους σε όλα τα καταστήματα πώλησης κρέατος ή παρασκευασμάτων που περιέχουν κρέας. Τα κλιμάκια θα κάνουν ελέγχους όχι μόνο σε κρεοπωλεία, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, σε καταστήματα με κατεψυγμένα, ακόμη και σε εστιατόρια αναζητώντας ύποπτες παρτίδες.

Το ενδιαφέρον εστάζεται κυρίως  σε προμαγειρευμένα φαγητά που περιέχουν κρέας, π.χ. τορτελίανια με κιμά και λαλλα παρόμοια σκευάσματα.

Το "καμπανάκι" με το κρέας αλόγου χτύπησε δυνατά μετάτον εντοπισμό από τον ΕΦΕΤ ύποπτων ποσοτήτων κρέατος σε αποθήκη και την αποστολή των δειγμάτων για έλεγχο στο χημείο του κράτους γεγονός που προκάλεσε , τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εισαγωγή και διακίνηση κρέατος αλόγου στη χώρα μας από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Ο ΕΦΕΤ φέρεται να αναζητά δύο εταιρείες-«φαντάσματα» που εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.

Οι ιδιοκτήτες αναζητούνται όχι για την πώληση αλογίσιου κρέατος αλλά για την παρουσίασή του ως μοσχαρίσιου.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην οικονομική αστυνομία υπό την εποπτεία του αγορανομικού εισαγγελέα.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ έχουν εντείνει τους ελέγχους για τον εντοπισμό περιπτώσεων πιθανής εμπορίας κρέατος αλόγου χωρίς την ενδεδειγμένη επισήμανση. Προχωρούμε στις επιβεβλημένες ενέργειες ώστε να θέσουμε τέλος σε πρακτικές που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας αλλά θέμα παραπλάνησης και εξαπάτησης του καταναλωτή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις