Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Ο Σαμαράς σε ρόλο... Μπενίνι - Σφοδρή επίθεση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Ο Σαμαράς σε ρόλο... Μπενίνι - ...

Τι είπε μιλώντας στον Σκαϊ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την «ακραία». «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή και ότι «η πραγματικότητα αυτή δεν παίρνει Photoshop, δεν ρετουσάρεται».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ενώ η χώρα οδεύει προς την καταστροφή «ο Σαμαράς ως άλλος Ρομπέρτο Μπενίνι λέει ότι η ζωή είναι ωραία».

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι δεν εμφανίζεται στη Βουλή και ότι προχωρεί μόνο σε στημένες δηλώσεις. «Ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται σε αυτή τη χώρα» είπε

Για τη φορολογία

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ότι μετατρέπει τους μικροϊδιοκτήτες σε ενοικιαστές και ότι τους απειλεί με δήμευση της περιουσίας τους.

«Είναι άδικη αυτή η φορολογία. Εμείς θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο για να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αποκαταστήσουμε σταδιακά στην προ μνημονιακή εποχή τις χαμηλές συντάξεις» είπε.

Αναφερόμενος στο «λάθος» του ΔΝΤ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας εκ των τριών της τρόικας να λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ο Σαμαράς να κάνει την πάπια».

«Κοροϊδεύουν το λαό για να πάει αλώβητη η Μέρκελ στις εκλογές» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούσε συνεχώς να βασιζόμαστε στα δάνεια».

«Εμείς κατ' αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν» πρόσθεσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όραμά μου δεν είναι να κάνω ένα κόμμα νεκροταφείο, αλλά φυτώριο. Δεν θα εξοντώσω τις διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει όμως ένα σαφές πλαίσιο. Είναι διαυγής και ξεκάθαρη η γραμμή μας. Οι μειοψηφικές απόψεις θα ακούγονται αλλά θα ξεκαθαρίζουν ότι είναι δική τους άποψη» είπε ο κ.Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας είπε: «Δεν με τρομάζει το χαλκείο της Ρηγίλλης. Κάθονται και επεξεργάζονται τι γράφει ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook. Εγώ εάν είχα σύμβουλο μέσα στη λίστα Λαγκάρντ θα με είχαν αναγκάσει να παραιτηθώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις