Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταινία ο φόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Χόλιγουντ

Ταινία ο φόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου σ...

Την ταινία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Βόρρης

Το αίμα του 15χρονου Αλέξη συγκίνησε κινηματογραφική βιομηχανία. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα και ο θάνατος του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά αστυνομικών είναι το θέμα μια νέας ταινίας με τίτλο «December riots» («Μαχητές του Δεκέμβρη») του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη που ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Tο κινηματογραφικό project είναι σχεδόν έτοιμο και πολλά από τα γυρίσματα θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, στον τόπο όπου έλαβε χώρα η δολοφονία του άτυχου νεαρού αλλά και οι διαδηλώσεις που επακολούθησαν, με τα οργισμένη πλήθη να σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η ταινία αναφέρεται μεν σε αληθινά γεγονότα, περιλαμβάνει όμως και πολλά στοιχεία μυθοπλασίας από το σκηνοθέτη που έχει γράψει και το σενάριο μαζί με τον Μιχάλη Κοκκινάρη.
«Ο Δημήτρης Βόρρης έζησε από πρώτο χέρι όλα τα συμβάντα, αφού στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα... εγκλωβίστηκε σε έναν κεντρικό κινηματογράφο, όπου είχε πάει με την παρέα του. Το σκηνικό με τα καπνογόνα και τους μαινόμενους διαδηλωτές ανάγκασε όλους του θεατές του σινεμά - ανάμεσά τους και κάποιοι ξένοι που βρίσκονταν στη χώρα μας- να παραμείνουν για πολλή ώρα στο εσωτερικό του, με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους... Κάπως έτσι θα ξεκινάει και η ιστορία της ταινίας, αποτυπώνοντας δραματικές εικόνες ανθρώπων με κλειστοφοβία. Ενα έντονο και... σκοτεινό ύφος θα κυριαρχεί σε όλη την ταινία, αφού εντάσσεται στην κατηγορία του θρίλερ» αποκάλυψε στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη.
Την παραγωγή του «December riots» έχει αναλάβει η εταιρεία Metaphor Entertainment, με παραγωγό τον ίδιο τον σκηνοθέτη και ελληνομερικανούς επιχειρηματίες που είναι σινεφίλ. Το μότο που θα χρησιμοποιηθεί στη διαφημιστική αφίσα του φιλμ είναι παρμένο από την αρχαία ελληνική ρήση που ανήκει στον στρατηγό Ιφικράτη: «Η ιστορία της γενιάς μου ξεκινάει με εμένα, η δική σου τελειώνει με εσένα» («The story of my generation begins with me. Yours ends with you»).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις