Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διακονιάρης: Κι άλλο πίσω το έργο με νέα παράταση στην διάνοιξη του κόμβου Εγλυκάδας

Διακονιάρης: Κι άλλο πίσω το έργο με νέα...

Τα δεινά συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του '13

Το έργο που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς μετά την παράταση για την ολοκλήρωση του ..ατελείωτου έργου της ευρείας παράκαμψης Πατρών με την κάλυψη του ποταμού Διακονιάρη. Το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2005 (!!) αλλά δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί πήρε άλλη μία παράταση προκειμένου να προλάβει εντός συμβατικού χρόνου να ολοκληρωθεί.

Να θυμίσουμε πως το έργο είχε σταματήσει από το 2009, διενεργήθηκε νέα δημοπράτηση το 2011 και στις 16 Μαίου του 2012 υπογράφηκε νέα σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου με συμβατική προθεσμία περαίωσης 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ήτοι μέχρι 16-11-2012.

Το φοβερό σε αυτή την υπόθεση είναι πως για ένα έργο με συνολικό χρόνο περαίωσης τους 6 μήνες ο ανάδοχος ζήτησε παράταση κατά 9,5 μήνες! Η διευθύνουσα Υπηρεσία πρότεινε 7,5 μήνες και τελικά το Υπουργείο ΑΝΥΠ ενέκρινε παράταση 4, 5 μηνών δηλαδή ολοκλήρωση του έργου στις 31 Μαρτίου 2013.

Ουσιαστικά το έργο δεν ξεκίνησε καν καθώς υπήρξαν προβλήματα όπως η προμήθεια των υλικών ηλεκτροφωτισμού (λόγω κρίσης), καθυστερήσεις στις εργασίες των δικτύων ΣΕΥΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Επίσης για τη κατασκευή των ισόπεδων κόμβων στις διασταυρώσεις των Οδών Μαραθωνομάχων και Ηρακλέους, ήταν αναγκαία η διακοπή της κυκλοφορίας στις αντίστοιχες οδούς και η εκτροπή τους μέσω του γειτονικού οδικού δικτύου της πόλης.

Ήταν για το λόγo αυτό αναγκαία η έγκριση των προτεινόμενων εκτροπών κυκλοφορίας από το Δήμο Πατρέων με την έκδοση σχετικής απόφασης και η εκ περιτροπής κατασκευή των εργασιών στους δύο κόμβους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις