Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαγραφή Ντόρας από ΝΔ και τριών βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ

Διαγραφή Ντόρας από ΝΔ και τριών βουλευτ...
Νασόπουλος Νάσος

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλούν τα επώδυνα μέτρα

ΩΡΑ 19:12: Ο Σαμαράς διέγραψε τη Ντόρα. Σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε ότι η κ. Μπακογιάννη τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

ΩΡΑ 19:00: Διέγραψε ο Παπανδρέου τους τρεις βουλευτές (Σακοράφα, Δημαρά, Οικονόμου) που δήλωσαν "παρών". Την απόφασή του αυτή γνωστοποίησε με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής. Στην επιστολή αναφέρει ότι οι τρεις "τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας". Από τους βουλευτές το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραιτηθούν από βουλευτές, κάτι που η κ. Σακοράφα αρνήθηκε.

ΩΡΑ 18:50: "Στη μάχη υπάρχουν και απώλειες" δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς για τους τρεις βουλευτές του που δήλωσαν "παρών" στη Βουλή, δίνοντας λαβή για ερμηνείες ότι μπορεί να οδηγηθεί και στην διαγραφή τους.

ΩΡΑ 18:28:Στις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε πριν λίγο «ναι» στα μέτρα της κυβέρνησης, παρότι ο αρχηγός της ΝΔ είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, τασσόμενος υπέρ του «όχι», όλα δέιχνουν, όπως έχει προαναγγείλει το thebest.gr, ότι οδηγούμαστε σε μια ανοιχτή ρήξη και δεν αποκλείεται η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη. Ωστόσο, πολιτικό θέμα εγείρεται και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη τρεις βουλευτές του, ο Γιάννης Δημαράς, η Σοφία Σακοράφα και ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν «παρών», αρνούμενοι ψήφο στα μέτρα. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ψηφοφορία ενώ έξω από τη Βουλή γίνεται συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 

Η συζήτηση στη Βουλή

Σε ιδιαίτερα  υψηλούς τόνους διεξήχθη σήμερα  στη Βουλή η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πριν από την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Ο πρωθυπουργός επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση Καραμανλή και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τα μέτρα. Απαντώντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας από το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι απορρίπτει τα μέτρα γιατί οδηγούν σε βαθιά ύφεση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «τραγωδία της ανευθυνότητας» και «αντίληψη πλιάτσικου» από την κυβέρνηση Καραμανλή, για τον οποίο είπε στη δευτερολογία του ότι κάποια στιγμή πρέπει να έλθει στη Βουλή για να απολογηθεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στην πενταετία 2004-2009 δημιουργήθηκε ένα δεύτερο Δημόσιο με διορισμό 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 συμβασιούχων, ενώ συμπλήρωσε πως μέσα σε πέντε χρόνια τα κρατικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ.

Καλώντας τη ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα είπε πως η θετική στάση της στο νομοσχέδιο θα ήταν μια πράξη συγγνώμης απέναντι στον ελληνικό λαό.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδι λαϊκισμού λέγοντας ότι «η αμηχανία σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ» και ότι από το «δώστα όλα» του 1989 στο «υπάρχουν λεφτά» του 2009 δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του είπε «ναι» σε Βουλή 200 βουλευτών, στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και σε αναθεωρητική Βουλή «για να περάσουμε τις αναγκαίες τομές».

Αναφορικά με τα μέτρα είπε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος, πως λέει «όχι» γιατί θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν δέχεται καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του χρέους.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ

H Γ.Γ. του ΚΚΕ Κ/ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε συστράτευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν στο δρόμο.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» για τη σωτηρία της χώρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις