Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: To Eργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αχαϊας στην "ατζέντα" της Μέρκελ- Πιθανό ενδιαφέρον από Γερμανούς επενδυτές

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR:  To Eργοστάσιο Επεξ...

Τι ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Φούχτελ

Και όμως, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αχαϊας, έφτασε μέχρι την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και μάλιστα με ...επαίνους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr,από κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχε η Μέρκελ με Έλληνες επιχειρηματίες στο Hilton, η καγκελάριος, αναφερόμενη στο αναπτυξιακό σκέλος, είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης και εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Αχαϊα και την Πάτρα και ο οποίος  ενημέρωσε την Καγκελάριο ότι είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνιστικές διεργασίες για την ανάδειξη αναδόχου μέσω ΣΔΙΤ για μια σειρά εργοστάσια μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της Αχαϊας στην περιοχή Φλόκα, στο οποίο ο κ. Φούχτελ επέμεινε ιδαιίτερα, καθώς είπε ότι είναι  ένα από τα πιο ώριμα έργα στον τομέα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Ακροθιγώς ο κ. Φούχτελ όταν είχε έρθει στην Πάτρα στην Achaia Clauss, είχε αναφερθεί ξανά στο θεμα της διαχείρισης απορριμμάτων υπονοώντας ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση των επιχειρηματιών μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο  πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης, οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική), Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling,  και ο επικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις