Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δεν πείστηκαν οι Δήμαρχοι που προχωρούν σε κινητοποιήσεις- Κλείνουν οι Δήμοι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Δεν πείστηκαν οι Δήμαρχοι που προχωρούν ...

Οι δήμαρχοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έβαλαν ως «κόκκινη» γραμμή τα 2,7 δισ. ευρώ

Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της χώρας, κατά πάσα πιθανότητα στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, προχωρά η ΚΕΔΕ, έπειτα από απόφαση του εκτάκτου συνεδρίου της που πραγματοποιήθηκε σήμερα εν μέσω έντασης.

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε παράλληλα την διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τις ημέρες των κινητοποιήσεων οι δήμαρχοι θα επιδιώξουν συναντήσεις και με τον υπουργό Οικονομικών και το προεδρείο της Βουλής.

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι των δημάρχων που μίλησαν στο συνέδριο, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ούτε και από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που εκταμίευσε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν από το σημερινό έκτακτο συνέδριο.

Η ΚΕΔΕ έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» την απόδοση των 2,7 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  και όπως προειδοποίησε, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους δήμους, η τοπική αυτοδιοίκηση θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα επανεκτίμησης της κατάστασης και λήψης απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα της Ένωσης, «μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις