Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επανεξελέγη παμψηφεί Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Παπανδρέου

Επανεξελέγη παμψηφεί Πρόεδρος της Σοσιαλ...

Η επανεκλογή έγινε δια ανατάσεως των χειρών χωρίς αρνητική ψήφο

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη στο Κέιπ Τάουν ο Γ. Παπανδρέου.  Σύμφωνα τις πληροφορίες, η επανεκλογή  έγινε δια ανατάσεως των χειρών χωρίς αρνητική ψήφο. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και η επέκταση της δημοκρατίας στον κόσμο, η ανάγκη ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας για μια κοινή για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα και για έναν νέο διεθνισμό και μία νέα κουλτούρα αλληλεγγύης μεταξύ λαών και εθνών.

Επίσης, συζητήθηκε η κρίση στην Ευρωζώνη, με τη Σοσιαλιστική Διεθνή να έχει ταχθεί «από την αρχή της οικονομικής κρίσης υπέρ της αναμόρφωσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, της εξισορρόπησης του νομισματικού συστήματος και του καλύτερου συντονισμού των διεθνών Οργανισμών».

Σημειώνεται ακόμη η θέση της ΣΔ ότι δεν πρέπει η οικονομική κρίση να αποτελέσει πρόσχημα για να μειωθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά αντίθετα η πράσινη ανάπτυξη να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε για πρώτη φορά στην αφρικανική ήπειρο και συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου  το οποίο ήταν ο κεντρικός φορέας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, με ιστορικό ηγέτη τον Νέλσον Μαντέλα και είναι πλήρες μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις