Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμένει στις καταγγελίες της η ΕΙΝΑ για τους ασθενείς που παραπέμθηκαν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο συνοδεία γιατρών του ΕΣΥ

Επιμένει στις καταγγελίες της η ΕΙΝΑ για...

Σκληρή επίθεση στην ηγεσία της ΥΠΕ

Στη νέα της ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νομού Αχαΐας επισημαίνει:

Σ»ε σχέση με το ζήτημα που προέκυψε (αυτό της μεταφοράς ασθενών στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ για αξονικές τομογραφίες λόγω βλάβης του μηχανήματος του «Αγ. Ανδρέα» στις 31/7), μετά από τις πληθωρικές παρεμβάσεις των πάσης φύσεως αρμοδίων στον τύπο –κι όχι με επίσημα ντοκουμέντα- θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Δεν απαντήθηκε το 1ο ερώτημά μας, αν δηλαδή ειδοποιήθηκε η Διοίκηση του Καραμανδανείου να λειτουργήσει το μηχάνημά του λόγω των έκτακτων συνθηκών, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα. H κα Χρυσανθακοπούλου δήλωσε ότι με το Καραμανδάνειο δεν μπορούσε να γίνει τίποτε. Απαντούμε λοιπόν εμείς: ουδέποτε «ενοχλήθηκε» η διοίκηση του Καραμανδανείου αλλά «επιλέχθηκε» αμέσως η προσφυγή στο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Στην ερώτησή μας για τις συνθήκες κάλυψης της δαπάνης, μας απάντησε η διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Οι ασθενείς, ενώ αποτάνθηκαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ «Άγ. Ανδρέα», κλήθηκαν να πληρώσουν το 15% της εξέτασης στον ιδιωτικό τομέα… Σε τηλεφωνική συνομιλία με την κα Χρυσανθακοπούλου την Πέμπτη 2/8 που μας έγινε γνωστό το γεγονός, ειπώθηκε πως κανείς ασθενής δεν πλήρωσε… Γι’ αυτό και η διευκρίνιση που ζητήσαμε προκειμένου να δούμε τη διαδικασία κάλυψης της δαπάνης.

Στο ερώτημα με ποιου την εντολή μετακινήθηκαν γιατροί-ακτινοδιαγνώστες στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ μέσα στη νύχτα, ο κος Κατσικόπουλος λέει ότι δεν έδωσε σε κανέναν την εντολή να γίνει κάτι τέτοιο ενώ η κα Χρυσανθακοπούλου, επικαλούμενη την προφορική του εντολή, κάλεσε τους συναδέλφους να συμμορφωθούν. Ρωτούμε την ίδια: από πότε ακτινοδιαγνώστες συνοδεύουν περιστατικά με ίδιον όχημα σε ιδιωτική κλινική;

Η ΕΙΝΑ, επιχείρησε από τις 2/8 να επικοινωνήσει με τον κο Κατσικόπουλο αλλά δεν έγινε κατορθωτό. Σε επικοινωνία με το Δ/κτή κο Κοσμόπουλο την ίδια μέρα, δηλώθηκε ότι δε γνώριζε τίποτα για το συμβάν γιατί δε λειτουργούσε το κινητό του εκείνο το βράδυ.

Από την εξέλιξη των γεγονότων, βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:

Οι αρμόδιοι προτιμούν να στείλουν "τους ασθενείς στο φεγγάρι για να γίνουν καλά" όπως δήλωσε στον Τύπο ο κος Κατσικόπουλος (Πρ. Γνώμη 7/8/12) αλλά όχι στο Καραμανδάνειο που είναι πιο κοντά, ασφαλέστερα και δωρεάν για τον άρρωστο.

Οι αρμόδιοι θεωρούν τους γιατρούς κλωτσοσκούφια που τους στέλνουν όποτε να 'ναι, όπου να 'ναι και για όποιο λόγο χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα θεσμοθετημένο όργανο. Δε διστάζουν να τους στέλνουν σε ιδιωτικά ιδρύματα, τη στιγμή που για τους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς του ΕΣΥ μόνο ειδική άδεια ή ενεργοποίηση του “Ξενοκράτη” θα τους επέτρεπε την παρουσία σε αυτά.

Ο κος Κατσικόπουλος, αντί να ενοχλείται από την αναφορά του περιστατικού, θα συνιστούσαμε να σκύψει στις συνθήκες του γεγονότος που δεν είναι “αποκύημα της φαντασίας μας” όπως ισχυρίζεται. Και όταν του απευθύνει ΔΗΜΟΣΙΑ ερωτήματα ένα συνδικαλιστικό όργανο με το κύρος της ΕΙΝΑ, να μην στοχοποιεί το Γραμματέα του ή όποιο άλλο μέλος του ΔΣ για την πολιτική του δράση.

Ας καταλάβει ότι έχει διοριστεί σε θεσμικά πολιτική θέση, κρίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του και την κάλυψη που παρέχει σε διαδικασίες ιδιαίτερης αυθαιρεσίας από υφισταμένους του που θα έπρεπε να τους ελέγχει γι αυτές. Κι όχι να δηλώνει ότι η ΥΠΕ δεν υφίσταται για να λύνει τα προβλήματα των νοσοκομείων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις