Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειροτονήθηκε, ο νέος "Μητροπολίτης Πατρών" των παλαιοημερολογιτών

Χειροτονήθηκε, ο νέος "Μητροπολίτης...

Ο νέος Μητροπολίτης κατάγεται από την Κόρινθο σπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπηστίμιο Αθηνών

Ύστερα από χηρεία 40 ετών, η Επισκοπή Πατρών των Παλαιοημερολογίτων, της λεγομένης Ματθαιϊκής ομάδος, έχει τον επίσκοπο της, αφού μετά την προαγωγή το 1972 σε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών του απο το 1948 Μητροπολίτου Πατρών Ανδρέα Ανέστη (+2007) τους παλαιοημερολογίτες ποίμεναν Τοποτηρητές. Την χειροτονία τέλεσε στην Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, ο Μητροπολίτης Αργολίδος και Τοποτηρητής Πατρών Παχώμιος, "Κιτίου" Σεβαστιανό, "Περιστερίου" Γαλακτίωνα, "Βεροίας και Ναούσης" Ταράσιο, "Θηβών και Λεβαδείας" Ανδρέα, "Πειραιώς και Νήσων" Παντελεήμονα, "Λαρίσσης και Τυρνάβου" Ιγνάτιο και "Αμαθούντος" Λάζαρο, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος και του "Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος" Νικολάου.

Ο νεοχειροτονηθείς ανήκει στην "Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος" που προεδρεύει ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Νικολάος όπου και κατά την Συνεδρία της Ιεραρχίας της, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, εξέλεξε παμψηφεί τρεις νέους Επισκόπους, Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτη Ευστάθιο Τουρλή ως Επίσκοπο  Πατρών, τον Καθηγούμενο της Μονής Μεταμορφώσεως Κυρίου, Κρονίζης Κουβαρά Αττικής, Αρχιμανδρίτη Στέφανο Τσακίρογλου ως Επίσκοπο Βρεσθένης και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμερικής, Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αντώνιο Γαβαλά ως Επίσκοπο Νεάς Υόρκης.

Ο νέος Μητροπολίτης, κατάγεται από την Κόρινθο σπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπηστίμιο Αθηνών, χειροτονήθηκε κληρικός πρίν 25 χρόνια και από τότε υπηρέτησε στο Σίδνευ της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις