Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Φυλακές Αγ. Στεφάνου:"Εφτά νομά σ΄ένα δωμά" - Προβλήματα λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων - "Σκόντο" στην ποιότητα του φαγητού

Πάτρα - Φυλακές Αγ. Στεφάνου:"Εφτά ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Άθλια η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα - Κινητοποιήσεις των υπαλλήλων

Απεργιακές κινητοποιήσεις ως προς τη μη παραλαβή κρατουμένων από άλλες φυλακές ξεκινούν σήμερα οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, καθώς η κατάσταση είναι τραγική, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο πρώην Πρόεδρος των Σωφρονιστικων Υπαλλήλων και εκπρόσωπος της φυλακής Πάτρας στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κ. Τσούρας.

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα  όπως αναφέρει, οι κρατούμενοι είναι περίπου 820 και η πρόβλεψη είναι για τους μισούς. "Δεν έχουμε πού να τους βάλουμε. Η κατάσταση ειναι άθλια.Σε ένα κελί των 20 τετραγωνικών κοιμούνται 10 - 12 άτομα. Οι συνάδελφοι περνάνε από πάνω τους για να τους μετρήσουνε". δηλώνει χαρακτηριστικά στο thebest.gr.

Η πλειοψηφία των κρατουμένων (70%) είναι αλλοδαποί οι περισσότεροι εκ των οποίων Αλβανικής καταγωγής.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσούρας, ένα ακόμα πρόβλημα είναι αυτό της κράτησης αλλοδαπών που προορίζονται για απέλαση. "Επειδή δεν επαρκεί ο χώρος ούτε στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων αλλοδαποί που έίναι να απελαθούν καταλήγουν στον Άγιο Στέφανο μέχρι να απελαθούν. Είναι σημαντικός ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν γεμίσει τους ειδικούς χώρους".

Την ίδια ώρα  ως προς τη σίτιση παρατηρούνται ποιοτικά προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Τσούρα. Όπως τονίζει έχει μειωθεί η χρηματοδότηση των φυλακών με αποτέλεσμα και στον Άγιο Στέφανο να έχει επηρρεαστεί η ποιότητα του φαγητού.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις