Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τώρα πια, που δημοσιοποιήσαμε τις φωτογραφίες των οροθετικών εργαζόμενων στο σεξ, λύσαμε το πρόβλημα του AIDS…»

«Τώρα πια, που δημοσιοποιήσαμε τις φωτογ...

Δωρεάν εξετάσεις στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

«Τώρα πια, που δημοσιοποιήσαμε τις φωτογραφίες των οροθετικών εργαζόμενων στο σεξ, λύσαμε το πρόβλημα του AIDS…» Έχουν περάσει σχεδόν 3 εβδομάδες από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες γυναικών του αγοραίου έρωτα που «σκορπούσαν» τον ιό του AIDS και οι αρχές εξακολουθούν να θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ανησυχία, πανικός, υπερβολές και όταν πέσει ο κουρνιαχτός όπως και παλαιότερα εφησυχασμός, στασιμότητα και αδιαφορία.

Μήπως είναι ώρα να αναρωτηθούμε

· τι κάνουν τα όργανα της πολιτείας για να ελέγξουν την εκτός πλαισίων, παράνομη και αντικοινωνική πορνεία;

· μήπως όταν νομοθετούμε αγνοώντας σημαντικές κοινωνικές παραμέτρους, όπως π.χ. τη χωροθέτηση τόπου δημιουργίας οίκου ανοχής, οδηγούμε στη διαμόρφωση συνθηκών γενικής παρανομίας και στην ουσία ανεξέλεγκτων καταστάσεων;

· τι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να έχουν οι νέοι μας την πληροφόρηση που απαιτείται για τη μείωση των ποσοστών των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης;

· ότι αντί να ηθικολογούμε και να κρίνουμε τους άλλους θα πρέπει να κοιτάξουμε τι συμβαίνει γύρω μας, με μάτια ΑΝΟΙΧΤΑ και όχι τυφλωμένα από ψευτοσυντηρητισμούς;

Η δημοσίευση ονομάτων, φωτογραφιών και οροθετικότητας στον ιό HIV αποτελεί θεμελιώδη παραβίαση του απορρήτουπροσωπικών δεδομένων και εκθέτει τις εμπλεκόμενες σε παροχή υπηρεσιών σεξ στο στιγματισμό και τη βία. Τέτοια μέτρα είναι πιθανό να επιφέρουν στα άτομα αυτά διακρίσεις και να οδηγήσουν σε μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Οι επίσημοι φορείς της Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να παράσχουν σε όσα άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό HIV συμβουλές και πληροφορίες ενώ παράλληλα πρέπει να ενθαρρύνουν την εθελούσια εξέταση.

Τέλος, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν την ποινικοποίηση και το στιγματισμό των εργαζομένων του σεξ, ιδιαίτερα, όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό  HIV».

 

Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι στην Πάτρα μπορεί κάποιος να κάνει το τεστ για το AIDS με μια εξέταση αίματος στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», πληροφορίες για μέρες και ώρες τηλ.2610.227974. Η εξέταση είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις