Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΟΜ από Πάτρα: 5.000 μετανάστες θα έχουν επαναπατριστεί μέχρι τον Ιούνιο - Φωτό και βίντεο

ΔΟΜ από Πάτρα: 5.000 μετανάστες θα έχουν...

Αναφορές και στην παραβατική συμπεριφορά παράνομων μεταναστών

Πέντε χιλιάδες μετανάστες θα έχουν επαναπατριστεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο στόχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την επόμενη χρονιά είναι να επαναπατριστούν 7.000 μετανάστες.

Κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα προκειμένου να ενημερώσει φορείς και μετανάστες για το πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στις χωρες τους.

Όπως ανέφερε το πρωί σε ενημερωτική συνάντηση ο Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδος του ΔΟΜ Δανιήλ Εσδράς, η εμπειρία από πέρυσι μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι κανένας από τους μετανάστες που ζήτησαν να επαναπατριστούν δεν άλλαξε γνώμη, ούτε στο "παρά πέντε", ενώ εννέα στους δέκα είναι παράνομα στην Ελλάδα.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού του Πατρινού Αθανάσιου Λαζανά, από αλλοδαπούς, ο κ. Εσδράς ανέφερε ότι οι παράνομοι μετανάστες, λόγω του ότι δεν κατέχουν έγγραφα, θεωρούνται "ανύπαρκτοι" και γι'αυτό πολλές φορές είναι "η καλύτερη του οργανωμένου εγκλήματος".

Το κλιμάκιο που βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα θα επισκεφθεί και μετανάτες για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα επαναπατρισμού, το οποίο όπως είπε ο κ. Εσδράς, υλοποιείται σε ποσοστό 75% από ευρωπαϊκά κονδύλια και κατά 25% από εθνικούς πόρους που διαχειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για απελάσεις, αλλά για εθελοντική επιστροφή στην πατρίδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις