Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Βαλάντης από αύριο στην Πάτρα

Ο Βαλάντης από αύριο στην Πάτρα

Ο γνωστός λαικός ερμηνευτής θα κάνει σειρά εμφανίσεων σε νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας ξεκινώντας από αυτήν την Παρασκευή 18 Μαίου

Ένας από τους πιο γνωστούς ερμηνευτές, ο Bαλάντης έρχεται στην Πάτρα για μία σειρά εμφανίσεων στο κέντρο Romeo plus στο Προάστιο, στην οδό Πανεπιστημίου 370. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για αυτή την Παρασκευή 18 Μαίου. Ο Βαλάντης που έχει ξανεμφανιστεί κατά το παρελθόν σε μαγαζιά της Πάτρας έχει ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια όπως το «Ακροβατώ», το «Σ’ένα χαρτάκι έγραψα», «Άλλαξα», «Βασανάκι», κ.α.

Έχει γεννηθεί στη Ρόδο και μεγάλωσε σε μια οικογένεια μουσικών. Ο πατέρας του παίζει λαούτο όπως και ο ίδιος. Μάλιστα έγραψε τα πρώτα του τραγούδια μ’ αυτό το μουσικό όργανο ενώ τις πρώτες του εμφανίσεις τις έκανε πολύ μικρός, μαζί με τα δύο αδέρφια του, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του γνώσεις στο Ωδείο της Ρόδου ενώ παράλληλα τραγουδούσε λαϊκά τραγούδια σε κλαμπ του νησιού. Κατόπιν πέρασε στο Τ.Ε.Ι Αθήνας στο τμήμα Αισθητικής ενώ το 1995 μετά από αντικατάσταση ξεκίνησε εμφανίσεις στο Romeo. Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, η τύχη του άλλαξε όταν γνώρισε τον συνθέτη Τάκη Μπουγά, μαέστρο εκείνη τη περίοδο στο Romeo αλλά και τον Πάνο Φαλάρα, γνωστό στιχουργό. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, οι Τάκης Μπουγάς και Πάνος Φαλάρας του πρότειναν δισκογραφικό συμβόλαιο στην εταιρεία «ΜΙΝΟΣ - Ε.Μ.Ι».

Έτσι 1995-96 κυκλοφόρησε τη πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με τον φίλο και παραγωγό του Βαγγέλη Γιαννόπουλο, με τίτλο «Σε ζητώ στα σινεμά» που γνώρισε επιτυχία. Ταυτόχρονα ξεκίνησε σημαντικές συνεργασίες σε κέντρα όπως με τον Αντύπα, την Άντζελα Δημητρίου, τον Λάμπη Λιβιεράτο και την Στέλλα Γεωργιάδου στο «Ποσειδώνιο». Το 1998 συμμετείχε στο πρώτο ντουέτο «Και δεν τελειώνουμε ποτέ» με την Ευριδίκη που παίχθηκε πολύ στα ραδιόφωνα και κέρδισε βραβείο Ποπ Κορν.

Την ίδια χρονιά ο Βαλάντης με την ιδιαίτερη αναγνωρίσιμη φωνή, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Στα Ασανσέρ» στο οποίο κάποια τραγούδια είχε γράψει ο ίδιος βγάζοντας έτσι στην επιφάνεια και το ταλέντο του στη σύνθεση. Απ’ το δίσκο αυτό που πούλησε πάνω από 45.000 αντίτυπα ακούστηκε πάρα πολύ το ομώνυμο χορευτικό κομμάτι «Στ’ ασανσέρ που συναντιόμαστε». Επίσης το cd αυτό του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους, και την Ναταλία Γερμανού.

Ταυτόχρονα μέσα από τις πρώτες αυτές δισκογραφικές του δουλειές, διαμορφώθηκε το ξεχωριστό μουσικό του ύφος που χαρακτηρίζεται από τη μίξη ποπ και λαϊκών στοιχείων και τη χρήση παραδοσιακών οργάνων. Το 1999 κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος του με τίτλο «Δακρύζει απόψε το φεγγάρι», ο οποίος ανέδειξε το hit single «Σ’ ενα χαρτάκι έγραψα». Το 2001 ο Βαλάντης κυκλοφόρησε το δίσκο «Γύρισα το χρόνο πίσω» όπου η μουσική σε όλα τα τραγούδια είναι δική του και οι στίχοι του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Το 2002 εξέδωσε καινούρια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ομολογώ» με παραγωγό πλέον την Εύ Δρούτσα, που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και έβγαλε επιτυχίες όπως την ομώνυμη μπαλάντα και το «Ακροβατώ» που το έγραψε ο Λευτέρης Χαψιάδης και ο Πάνος Καπίρης. Στα τέλη του 2003 έβγαλε το cd με τίτλο «Θα σε σκέφτομαι» με δύο μεγάλες επιτυχίες, το ομώνυμο και το «Εγώ Θέλω» του Ανδρέα Μπονάτσου.

Τον Απρίλιο του 2005, ο Βαλάντης, επέστρεψε δυναμικά στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Κράτα με» ενώ ακολούθησε το «Μέχρι την άκρη του κόσμου» με την υπογραφή αξιόλογων δημιουργών το οποίο επανακυκλοφόρησε το χειμώνα του 2007, με bonus ένα δεύτερο cd Live από τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε μία δισκογραφική απουσία του με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτηθούν για την πορεία της καριέρας του τραγουδιστή. Ωστόσο ο Βαλάντης παρά την απουσία αυτή επέστρεψε δυναμικά πρόπερσι με ένα δίσκο που είχε τον τίτλο «Μόνος μου την πάλεψα». Την δισκογραφική αυτή δουλειά υπέγραψαν ο Σταμάτης Γονίδης, με 4 τραγούδια, ο Τάκης Μπουγάς, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Νίκος Γρίτσης, ο Μάριος Ψιμόπουλος, ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο  Πάνος Φαλάρας.

Επίσης στο cd συμπεριλαμβάνονται και 2 τραγούδια σε μουσική του Βαλάντη. Το Romeo Plus θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight