Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί να στηρίξουμε την "Κοινωνική Συμφωνία"

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί να στη...

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας εξηγεί ότι το κόμμα της Λούκας Κατσέλη δίνει μία ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σε δήλωση του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος τονίζει ότι: «Στηρίζουμε την “Κοινωνική Συμφωνία” γιατί δίνει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση στην αντιμετώπιση της κρίσης και αποτελεσματική έξοδο από την ύφεση.

Προτείνουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που βασίζεται στις εξής θεμελιώδεις αρχές: Πρώτον, δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Αλλά για εμάς πάνω από την οικονομία και τους αριθμούς είναι η Δημοκρατία και η κοινωνία, οι πολίτες και οι ανάγκες τους.

Δεύτερον, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι απαραίτητη, αλλά δεν μπορεί να γίνεται με μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, κατάλυση του κοινωνικού κράτους και όλα τα καταστροφικά μέτρα που έχουν υπογράψει τα δύο μεγάλα κόμματα και θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό τον Ιούνιο σύμφωνα με το 2ο Μνημόνιο. Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με απλούς αλλά αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς μπορούμε να συγκεντρώσουμε: 3 δις ευρώ το χρόνο από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, από όπου το κράτος χάνει κάθε χρόνο 30 δις, 1,5 δις  ευρώ από τα συνολικά 42 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, 1 δις ευρώ από φορολόγηση καταθέσεων του εξωτερικού και 1,5 δις ευρώ το χρόνο από εξοικονόμηση των ενοικίων των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα δημόσια κτήρια.

Με αυτά τα στοιχειώδη μέτρα μπορούν να συγκεντρωθούν περισσότερα από τα 11,5 δις που ζητά η Τρόικα την επόμενη διετία χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Και τρίτον, μόνο με την εφαρμογή αποτελεσματικής αναπτυξιακής πολιτικής, στήριξη της επιχειρηματικότητας και διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων θα ανακάμψει η οικονομία μας και όχι με μέτρα λιτότητας που επιδεινώνουν την ύφεση και μας οδηγούν στη φτώχεια.

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά είναι κυρίως πολιτικό. Και σε αυτές τις εκλογές ο λαός επιλέγει ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά του και την χώρα και σε αυτούς που προκειμένου να υπηρετήσουν τα ισχυρά συμφέροντα εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και τον εξαθλιώνουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις