Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Μάθημα Δημοκρατίας» η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

Πάτρα: «Μάθημα Δημοκρατίας» η συνεδρίαση...
Μαρτάτος Tάκης

Ο αντιδήμαρχος παιδείας Ανδρέας Φίλιας συζήτησε με τους 77 Πατρινούς μαθητές 13 δημοτικών τα αιτήματα τους όπως περισσότερο πράσινο στην πόλη

Περισσότερο πράσινο, λουλούδια, καθαριότητα, ελεύθερους χώρους αθλοπαιδειών αλλά και πιο εξειδικευμένα πράγματα όπως έναν διαδραστικό πίνακα ή μία αίθουσα προβολών ήσαν μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν οι 77 μαθητές της ΣΤ’ τάξης 13 δημοτικών σχολείων της Πάτρας που έθεσαν υπόψη του αντιδημάρχου παιδείας Ανδρέα Φίλια στο πλαίσιο του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων. Νωρίτερα σήμερα  Πέμπτη 3 Μαΐου το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου η συνεδρίαση των μαθητών παρουσία του αντιδημάρχου κυρίου Φίλια, του αντιδημάρχου περιβάλλοντος και έργων αυτεπιστασίας Γιώργου Σιγαλού αλλά και των δασκάλων τους και στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Αχαΐας-Κίνηση Πρόταση που καθοδήγησαν και βοήθησαν τους μαθητές ως προς την καταγραφή των αιτημάτων τους.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας μιλώντας στο thebest.gr τα αιτήματα των μαθητών διαβιβάστηκαν από την αντιδημαρχία παιδείας στις αντίστοιχες διευθύνσεις και υπηρεσίες προκειμένου όπου είναι εφικτό να υλοποιηθούν ενώ σε ένα μήνα περίπου από τώρα θα έρθει η ώρα της τελικής κρίσης των αιτημάτων τους και της παρουσίας των μαθητών ενώπιον του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και των μελών του Δημοτικού συμβουλίου στο χώρο που συνεδριάζει στο κτίριο του Λαδόπουλου.

«Η σημερινή συνάντηση-συνεδρίαση ήταν ένα κομμάτι από τη συνολική διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες. Ζητάμε από τους μαθητές να λειτουργήσουν σε επίπεδο σχολείου ως ένα είδους ερευνητές, να βρουν ως αυριανοί πολίτες τα προβλήματα που τους απασχολούν και να διεκδικήσουν λύσεις. Θεωρώ ότι η διαδικασία αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων αποτελεί ένα μάθημα δημοκρατίας που εμπλέκει δημιουργικά τους μαθητές και τους ενεργοποιεί προκειμένου να ψάξουν και να έρθουν ενώπιον ενωπίω με την εξουσία αντιπαραθέτοντας τα δικά τους επιχειρήματα, σκέψεις και αγωνίες.

Είναι θεωρώ μία χρήσιμη παιδαγωγική διαδικασία που στόχο έχει τη βελτίωση της σχολικής ζωής και καθημερινότητας των μαθητών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών τους μέσα στο χώρο της σχολικής κοινότητας αλλά και την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιας.

Όπως προείπαμε υπήρξαν και πιο εξειδικευμένα αιτήματα από κάποιους από τους συμμετέχοντες μαθητές όπως αυτό ενός διαδραστικού πίνακα (Interactive whiteboard) που είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή (laptop) και έναν προτζέκτορα. Ωστόσο αποτελεί ένα δύσκολο αίτημα προς υλοποίηση δεδομένου του υψηλού κόστους του που φτάνει τα 1500 ευρώ.

Η συνεδρίαση των μαθητών έγινε μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα ενώ όλα τα παιδιά εξέφρασαν την χαρά και προσμονή τους για την επόμενη συνεδρίαση τους που θα είναι και η τελική. Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Όλα τα παιδιά φορούσαν χάρτινες κρεμαστές μαργαρίτες στο λαιμό τους όπου αναγραφόταν το όνομα τους και το σχολείο τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις