Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο "Κρυμμένος Θησαυρός" των προσκόπων από το Πλήρωμα 94

Πάτρα: Ο "Κρυμμένος Θησαυρός" ...

Τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα σημεία τηςπόλης

To τριήμερο 19-20-21 Απριλίου έλαβαν χώρα στην περιοχή των Πατρών οι εργασίες της 28ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης με απόλυτη επιτυχία. Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού για ένα τριήμερο, συνολικά 1000 τον αριθμό από 96 Κοινότητες, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τα τεκταινόμενα της ελληνικής κοινωνίας, έκαναν παρουσιάσεις θεμάτων προβληματισμού, χόρεψαν, πρόβαλαν ταινίες που δημιούργησαν, γλέντησαν με την ψυχή τους.

Όλες αυτές οι δράσεις δεν είχαν μόνο χαρακτήρα ενημερωτικό αλλά και διαγωνιστικό καθώς βραβεύτηκαν οι δημιουργίες που επικράτησαν σε κάθε κατηγορία.

Στα πλαίσια μιας συνεργασίας του 5ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας και της κοινότητας Ρίου Πατρών με την ΑΜΚΕ Πλήρωμα 94, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 με κοινές δράσεις στα πλαίσια του Πατρινού Καρναβαλιού, ήταν η στιγμή που εμείς, οι καρναβαλιστές του Πληρώματος 94, θα βάζαμε την δική μας πινελιά στην κορυφαία αυτή Πανελλήνια Προσκοπική Δράση.

Η Πάτρα, όπως ξέρετε, έχει μακρά καρναβαλική παράδοση. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν την πόλη μας οι φιλοξενούμενοι πρόσκοποι και να πάρουν μία γλυκιά ανάμνηση μαζί τους δεν θα μπορούσε να ήταν παρά ένα παιχνίδι πλοήγησης στα κεντρικότερα και σημαντικότερα σημεία της.

Σκοπός του ήταν η γνωριμία των μελών των προσκοπικών κοινοτήτων με την πόλη, μέσα από ευχάριστες διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δοκιμασίες που απαιτούν ομαδικότητα, ταχύτητα, εξυπνάδα, συνεργασία και γνώσεις.

Η «ΑΜΚΕ Πλήρωμα 94» στα πλαίσια αυτά διοργάνωσε το πρωινό του Σαββάτου 21/4/2012 ένα παιχνίδι πλοήγησης και γνωριμίας με την Πάτρα για τους συμμετέχοντες προσκόπους από τον Μώλο στον Αγ. Ανδρέα, από την Πλατεία Γεωργίου στα Ψηλαλώνια και από την Παντάνασσα στο Κάστρο.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι το κλασικό προσκοπικό παιχνίδι που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό. Το συγκεκριμένο διήρκησε 2 ώρες και οι Κοινότητες , κατευθυνόμενοι από απλούς γρίφους έπρεπε να επισκεφθούν κάποια σημεία – αξιοθέατα της Πάτρας.

Εκεί συναντούσαν τα μέλη της δικής μας ομάδας που τους έδιναν 5 ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις ήσαν κρυμμένες πάνω στα μνημεία ή στον περιβάλλοντα χώρο και μερικές που θα έπρεπε να απαντήσουν ανατρέχοντας στην ιστορία της πόλης.

Ενεργοποιήθηκαν περαστικοί, κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και κινητοποίηση των ίδιων των μελών των διαγωνιζομένων, που έπρεπε να ερευνήσουν προσεκτικά τα σημεία για να διακρίνουν τις λεπτομέρειες.

Η διαδικασία ήταν υγιώς ανταγωνιστική και οι «κυνηγοί» πρόσκοποι ήσαν σε εγρήγορση , διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα. Στη συνέχεια λάμβαναν και έναν επιπλέον γρίφο, που τους οδηγούσε στο επόμενο σημείο, όπου και εκεί λάμβαναν άλλες ερωτήσεις προς διερεύνηση κ.ο.κ. ώσπου να κλείσει ο κύκλος επισκέψεων της κάθε κοινότητας στα 5 ορισμένα σημεία.

Το παιγνίδι απαιτούσε βέβαια και ικανότητες πεζοπορίας και αντοχές, στις οποίες οι ανιχνευτές-πρόσκοποι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι όχι μόνο διαθέτουν, αλλά μάλλον έχουν και περίσσεια.

Το παιχνίδι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μετά από την περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, οι πρόσκοποι ένωσαν τα χέρια τους και δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα ενώνοντας το σημείο που παλιά βρισκόταν το σύμβολο της πόλης, ο Φάρος στον Μώλο Αγίου Νικολάου, με το σημείο που βρίσκεται το αντίγραφο εκείνου του Φάρου σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα, έναντι του ΙΝ του Αγίου Ανδρέα.

Όλοι οι πρόσκοποι πήραν φωτογραφικό υλικό από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης μας καθώς και μία γλυκιά γεύση τι σημαίνει καρναβάλι και κρυμμένος θησαυρός για εμάς. Εξ αυτών οι 5 κοινότητες που διακρίθηκαν στις 5 κατηγορίες του παιγνιδιού, βραβεύτηκαν κατά την τελετή Λήξης της 28ης ΠΑΠΕ, εν μέσω επευφημιών και εορταστικού κλίματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις