Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρέμβαση Μιχάλη Μπεκίρη για το κολυμβητήριο «Πεπανός»

Παρέμβαση Μιχάλη Μπεκίρη για το κολυμβητ...

Με ερώτηση του στο αρμόδιο υπουργείο ζητά την άμεση ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Πάτρας

Παρέμβαση για το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» έκανε ο βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης προς την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Όπως αναφέρει ο κ. Μπεκίρης, είναι γεγονός ότι στη σημερινή συγκυρία ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για τη νεολαία μας και κατά συνέπεια οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι θα πρέπει να βρίσκονται σε κανονική λειτουργία και να υπηρετούν χωρίς προβλήματα τις ανάγκες των αθλουμένων.

Δυστυχώς όμως αρκετές  αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα υπολειτουργούν όπως το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» το οποίο είναι το μοναδικό που λειτουργεί πλέον στην Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, και αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Μπεκίρης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς το υπουργείο πολιτισμού όπως αν υπάρχει προϋπολογισμός για το 2012, που αφορά την λειτουργία του κολυμβητηρίου "Α. Πεπανός" και αν ναι ποιο είναι το ποσόν αυτό;

Ακόμα διερωτάται μετά την εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου της Αγυιάς μήπως υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα εγκατάλειψης και του  κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» υπέρ κάποιου ή κάποιων επιχειρηματιών; Τέλος ρώτησε το υπουργείο αν είναι στις προθέσεις της ηγεσίας του η άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, ώστε όλοι οι αθλούμενοι των ναυταθλητικών ομίλων της Πάτρας να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία.

Στην απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο, όπως αναφέρει ο κ. Μπεκίρης, έδωσε  κάποια  στοιχεία για την χρηματοδότηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών δίχως όμως να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της βιωσιμότητας του. Το πλήρες κείμενο της απάντησης του υπουργείου έχει ως εξής:  «Σε απάντηση της Ερώτησης του Βουλευτή κ. Μ. Μπεκίρη σας γνωρίζουμε ότι το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών έλαβε για το οικονομικό έτος 2011 το ποσό των 674 000€, για την κάλυψη μισθοδοσίας και λειτουργικών εξόδων. Για το έτος 2012, έλαβε για το μήνα Ιανουάριο το ποσό των 110.0006. για το μήνα Φεβρουάριο το ποσό των 40.000C, ενώ για το μήνα Μάρτιο έχει δρομολογηθεί απόφαση επιχορήγησης ποσού 55.000€.

Πέραν τούτου, η εξασφάλιση και ιδίων εσόδων των ΝΠΔΔ επιβάλλεται από την ήδη ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 423/76), ενώ οι Διοικήσεις των ΝΠΔΔ έχουν ενημερωθεί με αντίστοιχο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού (αρ. πρωτ. 44833/09-11 -2010) να φροντίσουν για την περαιτέρω αύξηση των εσόδων τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στο μεγάλο κόστος λειτουργίας των κολυμβητηρίων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις