Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιδρόμηση στο τμήμα Πατρέως και Καραισκάκη

Αντιδρόμηση στο τμήμα Πατρέως και Καραισκάκη
Μαρτάτος Tάκης

Ισχύει εδώ και μία εβδομάδα μετά από αίτημα του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ι.ναού Παντανάσσης και έγκριση του Δήμου Πατρέων

Αντιδρόμηση στην οδό Πατρέως  στο ύψος της οδού Καραισκάκη και προς τα πάνω ισχύει πλέον εδώ και μία εβδομάδα μετά από απόφαση της αντιδημαρχίας πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων. Όπως πληροφορηθήκαμε, το σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει προς το Δήμο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού της Παντανάσσης διότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονο πρόβλημα πρόσβασης των αυτοκινήτων στο ναό μιας και η οδός Παντανάσσης που ήταν άνοδος και επικοινωνούσε με το ναό, ως γνωστό πλέον είναι πεζόδρομος.

Επίσης το εναπομείναν κομμάτι της οδού Παντανάσσης, πάνω από την Καραισκάκη και έως την Αλεξίου Υψηλάντου ανακατασκευάζεται με συνέπεια να μην μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Έτσι ο μόνος παραπλήσιος δρόμος ανόδου ήταν η Φιλοποίμενος.
Ως συνέπεια, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι ιερείς βλέποντας εδώ και καιρό το πρόβλημα και ακούγοντας παράπονα από πιστούς της ενορίας της Παντάνασσας και από άλλους Πατρινούς που αντιμετώπιζαν πρόβλημα πρόσβασης στο ναό με τα οχήματα τους, ανέλαβαν πρωτοβουλία και υπέβαλαν γραπτό αίτημα στο Δήμο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Παντάνασσα είναι από τις πιο κεντρικές ενορίες της Πάτρας όπου τελούνται και πολλά ιερά μυστήρια όπως γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες και μνημόσυνα με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Το αίτημα εγκρίθηκε από τον αντιδήμαρχο πολεοδομικού σχεδιασμού Χρήστο Λέγκα και μάλιστα  έχει ήδη τοποθετηθεί στο σημείο η σχετική πινακίδα-σήμανση που υποδεικνύει στους οδηγούς ότι στην Πατρέως και Καραισκάκη πλέον τα οχήματα μπορούν να στρίβουν δεξιά επάνω ενώ τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Υψηλάντου είναι πλέον υποχρεωμένα να πηγαίνουν ευθεία και δεν μπορούν να στρίψουν στην Πατρέως δεξιά κάτω όπως κατά το παρελθόν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού της βαμμένης προτομής του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στην πλατειούλα της Παντάνασσας πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και μετά από ευαισθητοποίηση του Συλλόγου Ορθόδοξης Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος» που καλύπτει τη δαπάνη.
Το έργο καθαρισμού της προτομής που είχε γίνει αγνώριστη από τα χρώματα και τα συνθήματα, έχει αναλάβει ο Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής. Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει φέτος την Κυριακή των Βαίων 8 Απριλίου στο τέλος της Θείας λειτουργίας στο ναό της Παντάνασσας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πατριάρχη Αγ. Γρηγορίου του Ε’ ο οποίος είχε απαγχονιστεί από τους Οθωμανούς στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Απριλίου του 1821.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις