Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σ. Καπλάνης: Εν αγνοία μας έγινε το «κούρεμα» των αποθεματικών του ΤΕΙ Πάτρας

Σ. Καπλάνης: Εν αγνοία μας έγινε το «κού...

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος αποκαλύπτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είχε ενημερώσει

Προ ορατού αδιεξόδου βρίσκονται τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα αποθεματικά τους στο «κούρεμα» των ομολόγων. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, το «κούρεμα» έγινε χωρίς οι διοικήσεις των ιδρυμάτων να γνωρίζουν τίποτα!

Η απόφαση «κουρέματος» των αποθεματικών αναμένεται να προκαλέσει σοβαρότατες επιπτώσεις στη λειτουργία των ΤΕΙ, καθώς δεν θα έχουν τους απαιτούμενους πόρους για την κάλυψη των αναγκών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΤΕΙ της Πάτρας, σε ένα βράδυ έχασε 5 εκατ. ευρώ!

Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της κυβέρνησης, ώστε να διαφυλάξουν τα αποθεματικά τους και την εύρυθμη λειτουργία των ΤΕΙ

Συνεδριάζουν οι Πρυτάνεις

Αναστάτωση επικρατεί και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου και εκεί θα υπάρξουν οικονομικά προβλήματα για δυο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το αυθαίρετο κούρεμα των ομολόγων και ο δεύτερος με το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος εστάλη ανυπόγραφος στο υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο δεν τον εγκρίνει.

Σήμερα συνεδριάζουν στην Αθήνα οι πρυτάνεις όλης της χώρας για να καθορίσουν τη στάση τους στις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις