Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημαράς για Κοντοέ:"Άλλοι έφυγαν για την καρέκλα, ο Νίκος την άφησε για να βοηθήσει"

Δημαράς για Κοντοέ:"Άλλοι έφυγαν γι...

Αιχμές του Δημάρχου στη συνέντευξη για την αποχώρηση Κοντοέ απο τη ΔΕΥΑΠ

Με σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Νίκου Κοντοέ, μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς ανακοινώνοντας σήμερα και επίσημα την αποδοχή της παραίτησης του τέως προέδρου της ΔΕΥΑΠ. Στη συνέντευξή που παραχωρήθηκε νωρίτερα στο δημαρχείο σημείωσε:

“O Νίκος Κοντοές δεν ήταν φίλος μου και δεν ήταν μέλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα». Του πρότεινα και δέχθηκε να είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ για να ενωθούν οι δυνάμεις της πόλης μας στη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Μετά από 14 μήνες θητείας του στη ΔΕΥΑΠ με το ήθος, το ύφος, την εργατικότητα και τη συνέπεια που τον χαρακτηρίζει, αυτή η επιλογή μου καταξιώθηκε κατά κοινή ομολογία.

Δυστυχώς επιβλήθηκαν ο πολιτικός αμοραλισμός και ο άκρατος λαϊκισμός μιας αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πλειοψηφία την οποία επέλεξε ο λαός της Πάτρας.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, ένα μεγάλο πλήγμα για την πόλη.

Είναι τουλάχιστον  παράλογο και είναι  ανέντιμο ηθικά και νομικά,  να παίρνεις εν γνώσει σου παράνομες και επιβλαβείς αποφάσεις, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν άλλοι, αιρετοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι εσύ που τις λαμβάνεις.

Σε αυτόν τον συνεχή  κατήφορο του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν έχει προηγούμενο, εμείς θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το μόνο παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι ότι την ίδια στιγμή που κάποιοι έφυγαν από την παράταξη είτε γιατί δεν πήραν είτε γιατί έχασαν τις καρέκλες τους, ένας άνθρωπος με ήθος, ευπρέπεια, κοινωνική δράση και γνώση, έρχεται να ενισχύσει τις δυνάμεις μας ώστε να πάψει αυτή η προσπάθεια εξαθλίωσης και διάλυσης της πόλης από όσους βάζουν πάνω απ΄ όλα τις καρέκλες και το συμφέρον τους.

Κάποιοι έφυγαν από την παράταξη γιατί έχασαν τις θέσεις τους και ο Νίκος, έρχεται και γίνεται μέλος της, παραδίδοντας τη θέση του.

Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται ο τόπος και με αυτούς θα πορευτούμε.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου επαναλαμβάνω ότι

δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται παράνομες αποφάσεις με κριτήριο τον λαϊκισμό και όχι τις πραγματικές ανάγκες της πόλης , οι οποίες να είναι παράνομες,   με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε καταλογισμό εκατομμυρίων ευρώ σε αιρετούς, σε υπηρεσιακούς παράγοντες και σε υπαλλήλους που δεν έχουν λάβει τις αποφάσεις και έχουν διαφωνήσει με αυτές.

Η Δημοτική Αρχή δεν  δύναται να προωθεί θέματα που έρχονται προ ημερησίας διατάξεως και τα οποία δεν έχουν προηγουμένως ελεγχθεί για τη νομιμότητά τους και ακολούθως κρίνονται  παράνομα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως Δήμαρχος της πόλης οφείλω να το καταγγείλω αλλά και να πάρω όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις στο μέλλον”.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΟΝΤΟΕ

Η με  οριακή πλειοψηφία,  απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου επί της  υποβληθείσας στη διάθεση του παραίτησης μου σε συνδυασμό με την προηγούμενη απόφαση του, η οποία κατά την γνώμη μου δεν είναι σύννομη, αποτελεί επί της ουσίας αποδοκιμασία της ασκηθείσας από την σημερινή  Διοίκηση  πολιτικής στη ΔΕΥΑΠ για την οποία φέρω την κύρια ευθύνη.

Παρά το γεγονός ότι τυπικά νομιμοποιεί ίσως την παρουσία μου στη ΔΕΥΑΠ, δεν διασφαλίζει στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς και κυρίως αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων μου  προς όφελος των συμπολιτών μας  και της κοινωφελούς μας επιχείρησης ,που υπήρξε και ο μοναδικός σκοπός της παρουσίας μου στην προεδρία του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.                                                          .                                                                                    Για το λόγο αυτό υποβάλλω οριστικά και αμετάκλητα την παραίτηση μου και παρακαλώ το Δημοτικό Συμβούλιο  για την άμεση αντικατάσταση μου.                              Την ιδιαίτερα ευαίσθητη , για την πορεία της ΔΕΥΑΠ,  αυτή συγκυρία, πρέπει να ληφθούν  άμεσα σημαντικές αποφάσεις και δεν πρέπει να παραμείνει η επιχείρηση  δια μακρόν  χωρίς πρόεδρο του ΔΣ  ο όποιος ασκεί νευραλγικές για τη λειτουργία της  αρμοδιότητες.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω πρωτίστως και  ιδιαιτέρως εσάς    κ. Δήμαρχε  για την εμπιστοσύνη   με την οποία  με  τιμήσατε και την αμέριστη στήριξη που μέχρι σήμερα  μου παρείχατε, ενισχύοντας τις προσπάθειες  που κατέβαλα  κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Θερμές ευχαριστίες οφείλω  επίσης να εκφράσω  στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου που εξακολούθησαν μέχρι την τελευταία  στιγμή  να με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαίτερη μνεία όμως αξίζει  να κάνω για να  εκφράσω  τις ευχαριστίες μου  και  προς  τους εργαζόμενους της επιχείρησης οι οποίοι  με την εποικοδομητική τους  στάση και τις   προσπάθειες που καθημερινά καταβάλουν, παρά τις επιθέσεις που πολλές φορές άδικα δέχονται, βοήθησαν  αποφασιστικά το δύσκολο έργο  που έχει επωμισθεί  η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Αποχωρώ από την ΔΕΥΑΠ, χωρίς πικρία, γεμάτος πλούσιες εμπειρίες και με την συνείδηση μου ήσυχη  γιατί  ανάλωσα  όσες δυνάμεις διέθετα   προκειμένου  να ανταποκριθώ με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια  στα καθήκοντα μου.

Με τιμή  Νίκος Κοντοές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις