Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Κυριακοπούλου: «Αναγκαία η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πατρέων»

Μ. Κυριακοπούλου: «Αναγκαία η ενίσχυση τ...

Το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Πατρέων, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν μετά τις συνενώσεις του «Καλλικράτη», θέτει η Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, με Ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη 13/3/2012 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση. Όπως αναφέρει στην Ερώτησή της, «ο Δήμος Πατρέων είναι ο τρίτος δήμος της χώρας με πολύ μεγάλη έκταση, πάνω από 200.000 πληθυσμό, τεράστιο παραλιακό μέτωπο και με έντονο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Με το νόμο του Καλλικράτη συνενώθηκε με δήμους, κανείς εκ των οποίων δεν διέθετε υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι 48 ήδη υπηρετούντες δημοτικοί αστυνομικοί της Πάτρας (από τους οποίους απασχολούνται 35 σε καθημερινή βάση, λαμβανομένων υπόψη και άλλων υποχρεώσεων), να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου, που καλούνται να εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 εδ. α΄ & β΄ του ν. 3731/2008, στους δήμους που η Δημοτική Αστυνομία στελεχώνεται με προσωπικό άνω των 50 ατόμων ασκούνται από αυτή όλες οι αρμοδιότητες της παρ. 1 του άρθρου 1 του ίδιου νόμου, ενώ αν στελεχώνεται με προσωπικό κάτω των 50 ατόμων, ασκούνται από αυτή περιορισμένες αρμοδιότητες και οι υπόλοιπες ασκούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ως έχει η διάταξη, όμως, γεννάται πρόβλημα στους μεγάλους δήμους, όπου τα 50 άτομα δεν επαρκούν μεν,  αλλά κι αν ακόμη αυξηθούν σε 60 ή 70, πάλι δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι στην Πάτρα, για παράδειγμα, η Δημοτική Αστυνομία δεν επαρκεί ούτε για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

α. σας έχει απασχολήσει το σχετικό πρόβλημα;

β. υπάρχει σκέψη για τροποποίηση του ν. 3731/2008, ώστε ν’ αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που στελεχώνουν τη Δημοτική Αστυνομία για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δήμων με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων;»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις