Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απομακρύνονται οι λαθρομετανάστες από την «Πειραϊκή – Πατραϊκή»

Πάτρα: Απομακρύνονται οι λαθρομετανάστες...

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του ακινήτου από τον ΟΛΠΑ

Την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Π-Π, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών. Η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστας, είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο αξιοποίησης του ακινήτου, για το οποίο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγκατάστασης, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, ο κ. Πλατυκώστας χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα θλιβερό γεγονός το θανάσιμο τραυματισμό του μετανάστη από την νταλίκα, τονίζοντας ότι στο λιμάνι δίνεται μια καθημερινή μάχη για την αποτροπή εισόδου των προσφύγων στη λιμενική ζώνη.

Μάχη που, όπως δείχνουν τα στοιχεία επανεισόδου μεταναστών από την Ιταλία, έχει αποτελέσματα χάρη στα ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Πλατυκώστας, είναι θέμα άμεσου χρόνου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της εξωτερικής περίφραξης της λιμενικής ζώνης και της πύλης ελέγχου των επιβατών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις