Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: "Τα γεγονότα στο Πεπανός διαψεύδουν και εκθέτουν τον Νικητιάδη"

Μιχ. Μπεκίρης: "Τα γεγονότα στο Πεπ...

Είναι γνωστόν ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  είναι καλή στα λόγια και με την ικανότητα, αυτή έχει καταφέρει να παραπλανήσει τον αθλητικό κόσμο. Επίσης, με το να μιλά συνεχώς χωρίς να λέει τίποτα, έχει  καταφέρει να «κοιμίσει» αθλητές παράγοντες και φιλάθλους, ουκ ολίγες φορές. Αυτή λοιπόν, την ικανότητα του επιστράτευσε και στη απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού κ. Νικητιάδης  στον Βουλευτή Αχαΐας και πρώην Υφυπουργό Μιχάλη Μπεκίρη, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις συνθήκες λειτουργίας του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός».

Δυστυχώς η καθημερινότητα και τα γεγονότα διαψεύδουν την απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και προκαλούν το κοινό αίσθημα με αποτέλεσμα η ναυταθλητική κοινότητα της Αχαΐας να είναι αγανακτισμένη.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός  με την απάντηση που έδωσε στον πρώην Υφυπουργό Μιχάλη Μπεκίρη θεωρεί ότι όλα στο ΠΕΑΚ λειτουργούν ομαλά και οι όποιες αντιδράσεις γίνονται για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Το κλειστό κολυμβητήριο «Α. ΠΕΠΑΝΟΣ» του ΠΕΑΚ Πατρών με 2 πισίνες (αγωνιστική και καταδύσεων) από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων (περί το τέλος Μαΐου 2010) της παρούσης επιτροπής διοίκησης μέχρι σήμερα 3-2-2012 δεν έχει διακόψει την λειτουργία του ούτε για μία ημέρα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε από την περικοπή της επιχορήγησης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Η καθημερινή θερμοκρασία του ύδατος των δεξαμενών είναι αυτή που ορίζει η ΥΠ.ΚΟΙΝ.ΥΠΗΡ. Γ1/443/73 ΦΕΚ 87 Β «Περ. κολυμβητικών δεξαμενών μετά οδηγιών κατασκευής και λειτουργίας αυτών» μεταξύ 22oC και 25oC άρθρο 13 παρ.3 και μάλιστα με καθημερινή μέτρηση δεν έχει πέσει κάτω από τους 24,8oC

2009-2008 η τότε Ε.Δ. διατηρούσε την θερμοκρασία σε επίπεδα 27oC-28oC δαπανώντας ποσά μεγαλύτερα κατά 60% σε σύγκριση με το έτος 2011.

Η καθημερινή διερεύνηση της μικροβιολογικής ποιότητας του νερού του κολυμβητηρίου γίνεται από το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών εκπροσωπούμενο από τον Επικ. Καθηγητή κ. Απόστολο Βανταράκη.

Το δημοσίευμα για παγωμένο νερό στο «Πεπανός» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που ίσχυσε για 365 ημέρες του έτους 2011.

Τον Ιανουάριο του 2012 κρατήσαμε για 1-2 ημέρες χαμηλότερα μόνο την πισίνα του καταδυτήριου ενώ η 50άρα αγωνιστική πισίνα είχε την κανονική θερμοκρασία 25oC και σε αυτή έκαναν το πρόγραμμά τους οι αθλούμενοι.

Ο συγκεκριμένος προπονητής πιθανόν ήθελε να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και προέβη στο εν λόγω δημοσίευμα ενώ μπορούσε να κάνει την προπόνηση των αθλητών του στην κανονική πισίνα και όχι στο καταδυτήριο.

Η διοίκηση του ΠΕΑΚ θα συνεχίσει να εκτελεί το έργο που τις έχει αναθέσει η πολιτεία πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάποιων μεμονωμένων ατόμων.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις