Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για τον εορτασμό της γυναίκας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για τον εορτασ...

"Σίγουρα οι άνδρες δεν είναι ίδιοι με τις γυναίκες, αλλά μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ίσοι"

Επίκαιρος πάντα και αναγκαίος ο εορτασμός των γυναικών στις 8 Μάρτη, ημερομηνία που επιλέχτηκε κατόπιν μιας μεγάλης διαμαρτυρίας των γυναικών, που έγινε στις 8 Μάρτη του 1957 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας κατέβηκαν διαδηλώνοντας στους δρόμους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Αργότερα οι γυναίκες στις 8 Μάρτη διαδήλωσαν για κακές συνθήκες εργασίας, ζητώντας ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Η Σοσιαλιστική Διεθνή καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την 8 Μάρτη, μετά από πρόταση της σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν το 1910.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών συνεχίζεται δυστυχώς σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αναβαθμίστηκε εν μέρη το 1952, με το Νόμο 2159, οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Φυσικά το σεβασμό στη γυναίκα δεν θα υποχρεώσουν οι Νόμοι και οι εορτασμοί, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι σύμφωνα με τις αρχές τους, τις αξίες τους, και την παιδεία που έχουν. Και αυτό εκφράζεται μέσα από την αναγνώριση και την ισότητα στη συνεργασία. Σίγουρα οι άνδρες δεν είναι ίδιοι με τις γυναίκες, αλλά μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ίσοι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις