Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Ανάγκη άμεσης πληρωμής των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου

Μιχ. Μπεκίρης: Ανάγκη άμεσης πληρωμής τω...

Έθεσε το θέμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το ζήτημα της άμεσης τακτοποίησης των οφειλομένων στους υπάλληλους της ΕΑΣ ΑΒΕΕ οι οποίοι έχουν μείνει επί μήνες απλήρωτοι , έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση.

Στην απάντηση που δόθηκε επισημαίνονται οι προσπάθειες για την εξόφληση των εργαζομένων κύρια μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας της «ΕΑΣ ΑΒΕ­Ε» από την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  με 21 εκατ. Ευρώ από το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση της  αρμοδίου Υφυπουργού κ. Σπηλιόπουλου  η οποία έχει ως εξής :

«Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Β. Μπεκίρης με θέμα «Πληρωμή υπαλλήλων των ΕΑΣ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν μου:

Η «ΕΑΣ ΑΒΕΕ» είχε ταμειακή αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στην προμήθεια πρώτων υλών για τις εκκρεμείς παραγγελίες.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος της ταμειακής αδυναμίας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ενίσχυσαν καίρια τη ρευστότητα της «ΕΑΣ ΑΒΕ­Ε» μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με 21 εκατ. ευρώ.

Σε συνεργασία, επίσης, με την διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζεται το ζήτημα της μισθοδοσίας και της τακτοποίησης των οφειλών προς τους εργαζομένους και σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου, έχουν ήδη καταβληθεί όλες οι αποδοχές για το 2011.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει ήδη μεριμνήσει ώστε στο υπό έγκριση 15ετές πρόγραμμα προμηθειών να περιληφθούν προγράμματα άνω των 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία πάντοτε μέσα στα πλαίσια του ν. 3978/2011 είναι δυνατόν να επωφεληθεί η εταιρεία.

Τέλος ,είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ήδη καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε τα «ΕΑΣ ΑΒΕΕ» να μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα στην παραγωγή βλημάτων 120  χιλιοστών .»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις