Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάρε κόσμε: Σε πέντε ώρες διανεμήθηκαν 75 τόνοι πατάτας με τιμή μόλις... 25 λεπτά!

Πάρε κόσμε: Σε πέντε ώρες διανεμήθηκαν 7...

Η αρχή μπορεί να έγινε από τις πατάτες, αλλά έρχονται και άλλα προϊόντα

Μόλις 5 ώρες χρειάστηκαν για να διανεμηθούν περισσότεροι από 75 τόνοι πατάτας σε τιμή 25 λεπτών το κιλό, από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου σε πολίτες της Κατερίνης, ενώ κάθε πολίτης χρειάστηκε 15 δευτερόλεπτα για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει. Η αρχή μπορεί να έγινε από τις πατάτες, αλλά έρχονται και άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι!

Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο Χ. Τσολακίδης, ένας από τους εμπνευστές της δράσης των Πολιτών της Κατερίνης, είναι όλα πλέον έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μέσα από την ιστοσελίδα της «Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας» οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).

Για τα φασόλια, μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο σημείο, με παραγωγό από τις Πρέσπες. Κι αν όλα πάνε καλά, τα φασόλια θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις