Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: "Ηξεις αφήξεις απο το Υπουργείο Παιδείας για το ΤΕΙ Αιγίου"

Μιχ. Μπεκίρης: "Ηξεις αφήξεις απο τ...

Το ζήτημα διατήρησης και ενίσχυσης της λειτουργίας του ΤΕΙ  Αιγίου αντί της υποβάθμισης  και της συρρίκνωσης που φημολογείται, έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση. Στην απάντηση του τα αρμόδιο Υπουργείο δεν δεσμεύτηκε σε κανένα σημείο για το θέμα, αντίθετα με αοριστολογίες επέτεινε την αγωνία των Αιγιαλέων και των Αχαιών γενικότερα .

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Αρμοδίου Υπουργείου η οποία έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 5031/26-1-12 την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Β. Μπεκίρης σχετικά με το ΤΕΙ Αιγίου, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το νόμο 4009/2011 (Α'195) «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» προχωρεί σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες κινούνται σε συγκεκριμένους τομείς και αφορούν στο μοντέλο της Διοίκησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο σπουδών και τη διεθνοποίησή τους.

Ως προς τη θεματική και χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. εκτιμά ότι μία τέτοια κίνηση προϋποθέτει μία σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη του όλου θέματος, στο πλαίσιο ενός ευρέως διαλόγου με συγκεκριμένα οικονομικά, κοινωνικά, ακαδημαϊκά κριτήρια και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις