Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δυναμική παρέμβαση για να μην κοπεί το νερό σε σπίτια στη συνοικία Λάγγουρα

Πάτρα: Δυναμική παρέμβαση για να μην κοπ...

Παράσταση διαμαρτυρίας απο το ΠΑΜΕ και τις Επιτροπές Αγώνα στη ΔΕΥAΠ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, των κλαδικών Συνδικάτων ΟΤΑ, Οικοδομών και των Επιτροπών Αγώνα του Ανατολικού Διαμερίσματος πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία κοψίματος νερού σε εργαζόμενους, ανέργους και στη φτωχολογιά. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «αφορμή στάθηκε η προσπάθεια συνεργείων της ΔΕΥΑΠ να κόψουν τις παροχές σε σπίτια ανέργων στην συνοικία  Λάγγουρα, την Τρίτη 21/2, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση κατοίκων και Επιτροπών Αγώνα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά γιατί η ΔΕΥΑΠ είναι επιχείρηση και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής που στηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ και ο ΣΥΝ, μαζί με τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την ίδια ώρα που προωθεί αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ, απολύσεις, την εφεδρεία και απειλεί χιλιάδες οικογένειες με κόψιμο του νερού, πουλά ελεημοσύνη και δήθεν κοινωνική πολιτική δημαγωγώντας ασύστολα. Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, στην εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας.

Τώρα αποκαλύπτεται ο επικίνδυνος ρόλος όλων αυτών των δυνάμεων που αυτοαναγορεύονται εκπρόσωποι «λαϊκών συνελεύσεων» και το προηγούμενο διάστημα καλούσαν το λαό να ακολουθήσει τη Δημοτική Αρχή  στη δράση δήθεν ενάντια στα χαράτσια, αποδίδοντας της φιλολαϊκό προφίλ. Η «κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης» που επικαλούνται δεν είναι τίποτα άλλο από κάλεσμα υποταγής στην πλουτοκρατία και ταξικής συνεργασίας.

Τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα έκαναν και κάνουν σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το νερό σε καμιά λαϊκή οικογένεια γιατί το νερό είναι κοινωνικό και ζωτικό αγαθό για κάθε οικογένεια. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις