Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Νικολοπουλου με στελέχη της Ν.Δ. στην Πάτρα

Συνάντηση Νικολοπουλου με στελέχη της Ν....

«Τουλάχιστον τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε…»

«Και μόνο το γεγονός πως έχουμε φτάσει σε σημείο να αγωνιζόμαστε, ώστε το χρέος της Ελλάδας το 2020 να γίνει ίσο με το χρέος της χώρας, το 2008, δείχνει πόσο καταστροφική υπήρξε η διετία ΠΑΣΟΚ και πόσο λάθος ήταν η συνταγή του μνημονίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, σε συνάντηση στελεχών του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Απαντώντας στα δεκάδες ερωτήματα και τις επισημάνσεις που του έγιναν και οι οποίες, στην ουσία, αποτύπωναν τα ερωτηματικά και τις αγωνίες του συνόλου της κοινωνίας, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως μπροστά σε αυτή την καταστροφική πορεία, ο μόνος που όρθωσε ανάχωμα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

«Από την μία πλευρά, σταμάτησε τον κατήφορο Παπανδρέου και από την άλλη, έκανε το πρωτοφανές στα νεότερα τουλάχιστον ιστορικά χρονικά της χώρας: Ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαπραγματεύτηκε με τους ξένους δανειστές και προσπάθησε να γλιτώσει τον λαό από όσο περισσότερη λιτότητα και ύφεση μπορούσε, χωρίς παράλληλα να εγκαταλείψει την Ελλάδα σε μία αβέβαιη και μάλλον καταστροφική λύση, ευρωπαϊκή περιθωριοποίησης και οικονομικής συντριβής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας:

«Πιστεύω πως έχει ήδη γίνει αντιληπτό από τον λαό μας, αλλά ίσως χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε καθώς οι επικίνδυνες φωνές του λαϊκισμού δεν σταματάνε, πως αν την προπερασμένη Κυριακή ο Σαμαράς έλεγε όχι στο νέο μνημόνιο, ενδεχομένως θα γινόταν… ήρωας και ημίθεος. Για ελάχιστες, όμως ώρες… Γιατί από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι τράπεζες θα πολιορκούνταν από τον κόσμο που θα έτρεχε να διασώσει τις καταθέσεις του και τα σούπερ μάρκετ θα άδειαζαν από βασικά προϊόντα. Αν δε, επιβεβαιωνόταν η απόφαση των Ευρωπαίων να μας αφήσουν να οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία, τότε η Ελλάδα θα ζούσε τραγικές στιγμές. Το δημόσιο θα παρέλυε, η οποία οικονομική δραστηριότητα θα σταματούσε και η κοινωνία θα οδηγείτο σε μια εκρηκτική και άναρχη κατάσταση, εξαιρετικά επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία και τις κατακτήσεις δεκαετιών των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, παρουσιάζοντας την προσωπική του άποψη και για το νέο μνημόνιο, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω πως ούτε αυτό φέρνει τη λύση που έχουμε ανάγκη. Κανένα πρόγραμμα που στηρίζεται μονόπλευρα σε μέτρα λιτότητας δεν θα φέρει τη λύση και αυτό το έχει δηλώσει πολλές φορές ο Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων. Σήμερα, ωστόσο, μπορούμε να ελπίζουμε πως είμαστε κοντά και σε αυτή την προοπτική.  Εκείνο το «ναι» του Σαμαρά, αφαίρεσε τη δυνατότητα που είχαν κάποιοι να συνεχίσουν να υποδεικνύουν την Ελλάδα ως μόνη υπαίτια της μοίρας της, αποκάλυψε τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες του Γερμανο-γαλλικού σχεδίου και παράλληλα, άρχισε να διαμορφώνει μια κοινή αμυντική γραμμή των χωρών του νότου απέναντι στον υπερφίαλο βορρά ή ακόμα και μια κοινωνική συμμαχία υπέρ της Ελλάδας. Έτσι, όποιος λέει σήμερα πως σε λίγο καιρό μπορεί να έχουμε σοβαρή μετατόπιση του σχεδίου διάσωσης προς την πλευρά της ανάπτυξης, θεωρώ πως δεν απέχει από την πραγματικότητα».

Και ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, αλλά και την πορεία της χώρας μετά από αυτές. «Αγωνιζόμαστε για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε ο Σαμαράς να καταφέρει ως πρωθυπουργός μιας ισχυρής κυβέρνησης, να πείσει τους ξένους για την ορθότητα των θέσεων που από το “Ζάππειο Ι” κιόλας, έχει καταθέσει η παράταξη. Και παράλληλα, να πετύχει σε χρόνους – ρεκόρ τις θεμελιακές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να πολλαπλασιάσει τις αναπτυξιακές και διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας, όπως για παράδειγμα, στο θέμα των υδρογονανθράκων. Σε μια κοινωνία που χειμάζεται, πρώτιστο μέλημα είναι η ανόρθωση του ηθικού της και η ανάκτηση της ελπίδας. Όποιος λέει πως αυτά είναι εύκολα πράγματα ή δεν ξέρει τι λέει ή λαϊκίζει. Όποιος πει πως με έναν μαγικό τρόπο θα γίνουν όλα όπως παλιά, σας λέει ψέματα.

Ο Σαμαράς δεν υπόσχεται… λεφτά, ανέσεις και εύκολες λύσεις. Δεσμεύεται μόνο για σκληρό αγώνα. Θέλω να ξέρετε πω οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες, οι κόποι και οι θυσίες δεν θα σταματήσουν από την μια μέρα στην άλλη. Είμαστε αποφασισμένοι όμως, να κάνουμε το παν για να δικαιώσουμε τις θυσίες.  Πρέπει να ξαναβρεί ο Έλληνας το χαμένο του κουράγιο και να αισθανθεί πως δεν ματώνει τσάμπα και βερεσέ. Πως ό,τι στερείται σήμερα, η πατρίδα θα το επιστρέψει αύριο στον ίδιο και το παιδί του.  Και αυτό θα κάνουμε από την πρώτη κιόλας ώρα της νέας διακυβέρνησης. Γιατί ξέρουμε πως δεν περισσεύει χρόνος για κανέναν. Εγώ, είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι μπορώ και ακόμα παραπάνω για να ζήσουν τα παιδιά μου περήφανα και ευτυχισμένα σε αυτόν τον τόπο. Πιστεύω πως το ίδιο αποφασισμένοι είστε και εσείς!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις