Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: Αναγκαία η στελέχωση και η συνέχιση λειτουργίας των ΚΕΠ

Μ. Μπεκίρης: Αναγκαία η στελέχωση και η ...

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή

Αντιμέτωπα με την απειλή του «λουκέτου» είναι περίπου 460 από τα 1081 ΚΕΠ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων ενός σημαντικού μέρους του προσωπικού που απασχολούνται σε αυτά. Το μνημόνιο φαίνεται πως άγγιξε μέχρι και τα ΚΕΠ, αφού οι περικοπές που εισηγήθηκαν οι πιστωτές μας, είχαν άμεσες επιπτώσεις στη συνέχιση λειτουργίας πολλών εξ αυτών.

Ήδη σε αρκετούς μικρούς δήμους που φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος καταστήματα εξυπηρέτησης πολιτών έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις που πληροφορούν το συναλλασσόμενο κοινό ότι παύει τη λειτουργία του λόγω λήξης των συμβάσεων έργου των υπαλλήλων.

Την κατάσταση αυτή περιγράφει και επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.

Συγκεκριμένα  ο Αχαιός  πολιτικός, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να βρεθεί άμεση λύση έτσι ώστε,  το στολίδι της Δημόσιας Διοίκησης που κατάφερε να μειώσει τη γραφειοκρατία και έχει κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελλάδα να μην καταρρεύσει. Επίσης ζητά από την πολιτεία να βοηθήσει να ξαναβρούν τα ΚΕΠ τον παλιό καλό ρυθμό λειτουργίας  τους με το ανάλογο προσωπικό;

Το  πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Δυστυχώς το στολίδι της Δημόσιας Διοίκησης που κατάφερε να μειώσει τη γραφειοκρατία και κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελλάδα καταρρέει. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι αληθινό ότι  κινδυνεύουν με λουκέτο τα ΚΕΠ.

Από τα 1.080 ΚΕΠ πανελλαδικά υπολειτουργούν τα 460, άλλα δουλεύουν με έναν μόνο υπάλληλο ενώ σε κάποια μπήκε λουκέτο.

Όπως  έχει καταγγελθεί από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ, από το καλοκαίρι του 2011 έχει απολυθεί το 25% με 30% των συμβασιούχων που εργάζονταν στα ΚΕΠ. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον τα μισά ΚΕΠ υπολειτουργούν και ο χρόνος αναμονής εξυπηρέτησης των πολιτών φτάνει και ξεπερνά τη μία ώρα.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός  ότι αυτοί που  μειώνουν το προσωπικό  στα ΚΕΠ οι ίδιοι οι αρμόδιοι συνεχίζουν  να τους φορτώνουν με νέες αρμοδιότητες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων  στα ΚΕΠ,  αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα ΚΕΠ περισσότερες από 1100 αρμοδιότητες και συνεχώς δίνουν καινούργιες.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι  η  γραφειοκρατία στην Ελλάδα κοστίζει το 7% του ΑΕΠ,  ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Είναι ποτέ δυνατόν  να μην γίνεται αντιληπτό  πως τα ΚΕΠ που ήταν η λύση στη γραφειοκρατία είναι απαραίτητα; 2. Είναι διατεθειμένος ο αρμόδιος Υπουργός να βοηθήσει να ξαναβρούν τα ΚΕΠ τον παλιό καλό ρυθμό λειτουργίας  τους με το ανάλογο προσωπικό;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις